abonneren

2009 wordt het jaar van de PSP - zegt Sony

Het klinkt een beetje als "Wij van een bekend merk wc-reiniger", maar op de Sony persconferentie vanmorgen in Badhoevedorp vertelde een woordvoerder er zeker van te zijn dat 2009 het jaar wordt van de PSP, de draagbare spelconsole van Sony.Sinds de introductie,vier jaar geleden, zijn er inmiddels zo'n 50 miljoen PSP's verkocht. Dat zijn er beduidend minder dan van de DS van Nintendo, waarvan er de afgelopen vier jaar zo'n 100 miljoen van over de toonbank gingen.

Een veelgehoorde klacht de laatste jaren was dat er zo weinig grote games voor de PSP uitkwamen. Daar moet nu, als het aan Sony ligt, verandering in komen. "In 2009 moeten we een inhaalslag maken wat betreft het softwareaanbod," aldus Bernard Groeneveld van Sony PlayStation. Hij lichtte een tipje van de sluier op en kondigde ondermeer Resistance Retribution aan. "Geen port, maar echt geheel voor de PSP gemaakt," zegt Groeneveld. Andere titels waae veel van verwacht wordt zijn Little Big Planet en Motor Storm Arctic Edge.

Daarnaast komt er een nieuw deel in de Buzz-serie. In de quiz Buzz - De slimste van Nederland zijn heel veel speciefiek over Nederland gaande vragen opgenomen. Het spel wordt gebundeld met een - nieuwe - rode PSP. "We gaan in 2009 nog meer aan kleuren doen," zegt Groeneveld. Dat heeft ook te maken met de veranderende doelgroep van de PSP. Die wordt steeds jonger, en deze jongere doelgroep wil zich - bijvoorbeeld door kleur - kunnen onderscheiden van andere jongeren.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie