2008 was een slecht jaar voor besturingssystemen

© CIDimport

2008 was een slecht jaar voor besturingssystemen

Geplaatst: 18 februari 2009 - 08:02

Aangepast: 17 november 2022 - 08:38

Redactie ID.nl

Uit een onderzoek van het onderzoeksbureau NPD blijkt dat 2008 een slecht jaar was voor software in het algemeen en voor besturingssystemen in het bijzonder. De verkoop van software nam vorig jaar af met tien procent. De verkoop van besturingssystemen daalde zelfs met 40 procent vergeleken met het jaar daarvoor.

Uit een onderzoek van het onderzoeksbureau NPD blijkt dat 2008 een slecht jaar was voor software in het algemeen en voor besturingssystemen in het bijzonder.De verkoop van software nam vorig jaar af met tien procent. De verkoop van besturingssystemen daalde zelfs met 40 procent vergeleken met het jaar daarvoor. Het onderzoek keek niet naar de verkoop van besturingssystemen aan zakelijke klanten.

Microsofts Windows-besturingssysteem heeft 89 procent van de markt in handen. Apple's Mac OS X heeft een marktaandeel van rond de tien procent. Het open-source besturingssysteem Linux heeft een marktaandeel van ongeveer één procent.

De nieuwste versie van Windows is Windows Vista. Deze versie kwam in november 2006 uit. Veel gebruikers waren niet enthousiast over Vista en besloten bij XP te blijven. Mac OS X Leopard kwam in oktober 2007 uit.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten