abonneren

"2007 wordt het Jaar van de Hacker"

Beveiligingsbedrijven komen in deze periode met hun traditionele jaarlijkse kerstwaarschuwingen waarin ze voorspellen welke gevaren ons volgend jaar te wachten staan. Deze keer wordt ons angst aangejaagd door het nieuws dat hackers volgend jaar een nieuwe en miljardenkostende cyberoorlog gaan beginnen die vooral gebruikers van communitysites als MySpace zal treffen.Volgens Trend Micro zijn gebruikers tegenwoordig te veel op hun hoede voor oplichting via e-mailberichten dat cyberboeven nieuwe manieren moeten vinden om onschuldige internetters op grote schaal te kunnen oplichten.

Dave Rand van Trend Micro verwacht dat vooral gebruikers van populaire social-networkingsites als MySpace.com een gewilde prooi voor menselijke cyberroofdieren worden. Hij voorspelt dan ook dat volgend jaar hackers deze groep gebruikers op grote schaal gaan benaderen via instant-messagingdiensten, mobiele telefoons en VoIP-diensten. Rand verwacht niet dat Microsofts nieuwe Internet Explorer 7-browser of zijn nieuwe besturingssysteem Windows Vista veel verschil zullen uitmaken.

Ook digitale bedrijfsspionage zal volgens Rand volgend jaar grotere - en meer geavanceerde - vormen aannemen. Cybercriminelen huren studenten in om als ‘sleeper agents' bedrijven te infiltreren om daar grote hoeveelheden data te stelen door middel van kleine, draagbare geheugensticks.

Beveiligingsbedrijven voorspellen elk jaar dat de digitale wereld ten onder gaat, in de hoop dat gebruikers angstig worden en massaal hun software gaan kopen. Het is altijd goed om op de hoogte te blijven van nieuwe gevaren, maar laat u niet bang maken door het Dave Rands commerciële doemdenken.

Bron: CNN.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: