abonneren

200.000 apps in Android Market

Het succes van het Android besturingssysteem van Google groeit nog steeds, getuige het behalen van de mijlpaal van 200.000 apps in de Android Market. In oktober werd nog de mijlpaal van 100.000 apps gepaseerd. Nu zouden het er volgende de gezaghebbende site AndroLib.com al meer dan 200.000 zijn.
De site meldt ook dat er van alle Android-apps in totaal al meer dan 2,5 miljard stuks gedownload zijn.

Android is daarmee hard op weg het meest populaire besturingsysteem voor Smartphones te worden. Toch is er zeker ten opzichte van de apps voor de iPhone nog een flinke inhaalslag te maken. In de iTunes app store zijn nu al meer dan 400.000 apps te vinden. Zou het Android lukken om de voorkeur te krijgen bij de ontwikkelaars? Tot nu toe is het vaak eerst de iPhone waarvoor een nieuwe applicatie ontwikkeld wordt en pas later voor Android.

De makers van het extreem populaire spel Angry Birds, dat in app-vorm is verschenen voor de iPhone en later voor Android, zeggen dat iOS van Apple hun favoriete platform is. Zo beweren zij dat Apple de programmeeromgeving veel beter voor elkaar heeft dan Google bij Android. Ook heeft Android als nadeel dat er zoveel verschillende versies van in omloop zijn op een nog grotere variëteit aan hardware.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie