abonneren

175 miljoen gebruikers van Facebook

Krap een maand geleden meldde Facebook trots dat er inmiddels 150 miljoen mensen actief gebruikmaakten van de social netwerksite. Inmidddels zijn dat er 175 miljoen: een toename van 25 miljoen binnen vier weken dus.Dat betekent dat de groei van Facebook hand-over-hand toeneemt. Het duurde namelijk twee maanden om de stap tussen 120 en 150 miljoen actieve gebruikers te maken.

Op dit moment komt de groei vooral van gebruikers buiten de Verenigde Staten. "We hebben het echt over mensen overal ter wereld," schreef oprichter Mark Zuckerberg pas nog in een weblog, "zelfs Antarctica. Sterker nog, als Facebook een land zou zijn, zou het de op-zeven-na dichtstbevolkte staat ter wereld zijn, nog voor Japan en Rusland."

Bovendien zou Facebook, in een poging om nog meer gebruikers aan zich te binden, hard bezig zijn banden aan te halen met diverse mobielmakers. Er zijn al deals met RIM (van de Blackberry) en Apple. Afgelopen weekend, op de Mobile World Conference in Barcelona, zou Facebook lange gesprekken met Nokia gehad hebben. Wellicht dat er deze week meer details over een eventuele samenwerking tussen de twee partijen bekendgemaakt zullen worden.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie