abonneren

16 procent van Xbox 360-consoles nog steeds defect

De beruchte 'red ring of death' is de schrik van elke Xbox 360-bezitter. Volgens eerdere berichten lag het uitvalpercentage van de oorspronkelijke Xbox 360 op maar liefst 33 procent, wat dramatisch hoog is. Inmiddels lijkt de uitval gedaald naar de helft hiervan, ongeveer 16 procent.Dat de uitval gezakt is van 33 naar 16 procent is tedanken aan nieuwe hardwarerevisies van de Xbox 360. Zo heeft het moederbord een andere koelconstructie gekregen en wordt er inmiddels mondjesmaat van een nieuwe 65nm-processor gebruik gemaakt.
Deze bezorgen Microsoft een stuk minder kopzorgen dan de oude techniek. Overigens moet meteen gezegd worden dat 16 procent nog steeds zeer hoog is voor een dergelijk apparaat.

Van de defecte consoles had 60 procent te maken met de 'red ring of death', veroorzaakt door interne oververhitting. De overige 40 procent van de defecten had vooral betrekking op de harde schijf en de dvd-speler.

Bill Gates heeft verkondigd dat hij de Xbox 360 de meest betrouwbare console op de markt wil maken, maar op dit moment hebben de Wii en de PlayStation 3 een vele betere reputatie.

DailyTech

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie