abonneren

16 oktober nu officieel Steve Jobs Day

Gisteren is in Californië de eerste Steve Jobs Day gehouden. De dag georganiseerd door vrijwilligers kreeg ook een officieel tintje nu de Californische Gouverneur Jerry Brown de 16e oktober tot officiële Steve Jobs Day verklaarde voor de staat Californië.

De op vijf oktober overleden topman van Apple vertegenwoordigde de Californische droom. Zijn innovaties veranderde de computerindustrie en de producten die hij ontwikkelde hebben de manier waarop de wereld communiceert veranderd.

Vanaf nu is 16 oktober de dag dat het werk en het leven van Steve Jobs als Californische visionair geëerd wordt. Eerder stond de dag door de oorspronkelijke initiatiefnemers op internet gepland op 14 oktober.

Gisteren was het de eerste keer dat Jobs op grotere schaal herdacht en geëerd werd sinds zijn overlijden. Op woensdagochtend wordt er door Apple nog een bedrijfsbrede herdenkingssevenement voor het voltallige Apple-personeel gehouden op het Californische Apple-hoofdkantoor in Cupertino. Jobs is een paar dagen na zijn overlijden op 5 oktober in stilte begraven.

Zie ook het volgende ontroerende filmpje ter nagedachtenis aan Steve Jobs.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie