abonneren

16-jarige hacker adviseert Australische overheid

De tiener die langs het $84 miljoen kostende internetfilter van de Australische overheid wist te komen, is nu ingehuurd door de oppositiepartij om mee te helpen zijn cyberveiligheidsbeleid te ontwikkelen. Tom Wood's rekrutering heeft echter wel een fikse ruzie veroorzaakt tussen de regerende partij en de oppositiepartij. Helen Coonan, de minster van Communicatie, ontkent dat Wood het peperdure filter heeft gehackt. Volgens Coonan wist Woods het filter te omzeilen doordat het hem lukte om toegang te krijgen tot het Beheerder-account op zijn computer.
Coonan verdenkt Woods ervan dat hij er alles voor over heeft om beroemd te worden.

Stephen Conroy, woordvoerder van de oppositiepartij, beschuldigt Coonan ervan dat ze de jongen het vuur aan de schenen legt terwijl hij alleen maar het internet veiliger wil maken. De jonge hacker zegt in een interview met de Sydney Morning Herald dat hij vindt dat hij door Coonan beledigd is en dat haar aanval op hem erg laag is. Tom wilde alleen maar de zwakke plekken in het internetfilter van zijn regering onder de aandacht brengen. Volgens Wood heeft hij geen politieke voorkeuren en heeft hij vergeefs geprobeerd om contact te krijgen met belangrijke mensen in de regering om de problemen met het filter te bespreken.

De regeringspartij, die kwaad is dat een tiener hun peperdure filter wist te omzeilen, weigert om met Wood te praten. De oppositiepartij, die waarschijnlijk de komende verkiezingen wint, rook een kans en nam Wood wel serieus. De oppositiepartij vroeg Wood of hij mee wilde helpen met het ontwikkelen van hun cyberveiligheidsbeleid.

Tom zegt dat zijn ouders hem steunen en trots op hem zijn. Zijn ouders zien er wel op toe dat zijn nieuwe adviseursfunctie voor de Australische regering niet een negatief effect heeft op zijn studieresultaten. "Ik zit nu elke keer dat ik computerles heb mijn naam te googlen," aldus Tom. Helaas voor Tom kan hij waarschijnlijk geen Nederlands lezen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord