abonneren

15-jarige tiener verdient ton met Bitcoin en begint eigen bedrijf

Deze 15-jarige tiener heeft het goed bekeken: hij verdiende in een korte periode veel geld en begon een eigen bedrijf.

Van zijn oma kreeg Erik Finman in 2012 een cheque van 1000 dollar. Deze investeerde hij in Bitcoin, de toen nog obscure online valuta. Anderhalf jaar later verkocht hij zijn investering voor €100.000 en gebruikte dit bedrag om te investeren in een eigen online platform, Botangle. Met deze startup wil hij online lessen aanbieden in allerlei verschillende onderwerpen.

Schooldiploma

Niet slecht, voor iemand die nog geen middelbare schooldiploma heeft gehaald. Finman richtte de startup op omdat hij zelf gefrustreerd was over het opleidingssysteem in Amerika. Daarom begon hij Botangle, een online opleidingssysteem waar je zelf kunt kiezen van wie je lessen wilt volgen. Zo kun je er voor kiezen om Frans te leren van een Fransman die in Parijs woont, of wiskunde van iemand die is gespecialiseerd in een bepaald vakgebied dat jij interessant vindt.

Bitcoins

Inmiddels heeft het bedrijf van Finman 20 werknemers, die worden uitbetaald in Bitcoins. Leraren kunnen zelf bepalen hoeveel ze willen verdienen en omdat er een op een les wordt gegeven, kunnen gebruikers een schema opstellen dat voor hen het beste werkt.

Hobbels

Zo jong een bedrijf opzetten komt ook met de nodige hobbels: zo vraagt Finman aan potentiële werknemers altijd of ze het een probleem vinden om een 15-jarige als baas te hebben. Als dat zo is, eindigt het gesprek daar. Plannen om zelf te gaan studeren, heeft hij niet. Ik heb een afspraak met mijn ouders, dat als ik meer dan een miljoen dollar verdien voor ik 18 word, dat ik niet naar de universiteit hoef. Dat ga ik in ieder geval proberen, vertelt hij Mashable. 

Lees ook:

Apple neemt Anobit over voor $ 500 miljoen
Google neemt startup SlickLogin over Nederlandse startup
WappZapp gaat concurrentie aan met Netflix

Geschreven door: Marijn Baar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: opleiding, Amerika, Startup, tiener, opleidingssysteem, botangle, erik finman, schooldiploma