}
abonneren

14-jarige 'MySpace-terrorist' opgepakt door FBI

Het 14-jarige meisje Julia Wilson is door FBI-agenten uit haar biologieklas geplukt en verhoord zonder dat haar ouders dit wisten. De reden van haar arrestatie was een foto op haar MySpace-pagina van president Bush waar een mes in was gestoken met daarbij de woorden 'Kill Bush'. Toen haar geschiedenisleraar haar vertelde dat dit een strafbaar feit was, heeft Julia de foto snel verwijderd, maar helaas te laat. De FBI had de foto al gezien en geconcludeerd datJulia een terroristische dreiging vormde.

De verhoring door de agenten was voor Julia erg traumatisch. De agenten schreeuwden tegen haar en dreigde om haar in de jeugdgevangenis te gooien omdat ze gedreigd had Bush te vermoorden.

Julia snapt best dat de FBI verontrust was door de foto maar ze vindt dat de agenten haar na schooltijd hadden kunnen ondervragen met haar ouders erbij. Een aantal Amerikaanse congresleden heeft al een paar keer geprobeerd een wet erdoorheen te krijgen waardoor ouders bij de verhoring van een minderjarige aanwezig moeten zijn, maar zo'n wet heeft tot nu toe nog geen meerderheid gehaald.

Julia is nu bezig met een pagina op MySpace waar ze, samen met andere leerlingen, protesteert tegen de oorlog in Irak.


Bron: www.smh.com.au

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI