abonneren

12seconds introduceert videobloggen in 12 seconden

Twaalf seconden is voldoende om een video te maken, die u op een eigen kanaal op internet kunt publiceren. De nieuwe dienst 12seconds.com denkt ermee te kunnen doorbreken.Het idee van 12seconds is vergelijkbaar met de 140 karakterlimiet van Twitter: veel mensen hebben geen tijd om een videoblog te maken, maar als het niet meer dan 12 seconden hoeft te zijn is de moeite te overzien. Gebruikers kunnen met hun webcam of mobiele telefoon een kort filmpje opnemen en naar een specifiek e-mailadres opsturen. De video verschijnt dan binnen een paar seconden online.
Het is ook mogelijk om op Twitter automatisch een berichtje te laten verschijnen dat er een nieuwe video beschikbaar is.

Verder is het mogelijk om de filmpjes in eigen websites op te nemen en te delen met anderen, of om een abonnement te nemen op video's van vrienden (via de volgfunctie). De dienst is nog in beta, maar geeft al wel 500 uitnodigingen weg. Helemaal nieuw is het initiatief niet: Seesmic ziet zichzelf ook als de 'Twitter voor video' maar staat langere videofilmpjes toe. De filmpjes die tot nu toe op 12seconds beschikbaar zijn, maken nog niet veel indruk: veel mensen die voor de webcam hallo zeggen, een liedje zingen of gewoon wat kletsen, waarbij blijkt dat 12 seconden toch wat kort is om een punt te maken.

Meer info: 12seconds.com

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie