abonneren

100 miljoenste advertentie op Marktplaats

Hadden we gisteren al de mijlpaal van de Nederlandse Wikipedia (300.000 artikelen!), vandaag is het de beurt aan Marktplaats. Daar zal namelijk de 100 miljoenste advertentie verschijnen.
Tijd om eens wat meer cijfertjes te bekijken van de site, die in 1999 van start ging.

Marktplaats kent ruim 7 miljoen unieke bezoekers per maand, die gemiddeld 8x langskomen. Afgelopen maand stonden er meer dan 3.450.000 advertenties op de site. Dagelijks komen er ruim 165.000 stuks bij. Kijken we naar de hoeveelheid advertenties die er dagelijks per categorie bij komen, dan is 'Kinderen en Baby' het populairst, gevolgd door 'Kleding en Schoenen', 'Huis en Inrichting', 'Verzamelen' en 'Boeken en Tijdschriften'.

Alle categorieën zijn vervolgens weer onderverdeeld in rubrieken. Op rubrieksniveau zijn achtereenvolgens Dames/Schoenen, Ansichtkaarten, Kinderkleding/Maat 104, Kinderkleding/Maat 92 en Woonaccessoires het meest bezocht.

De Top 5 van meest gezochte zoekwoorden bestond afgelopen maand uit Golf, gratis, cabrio, BMW en Mercedes. Grootste stijgers afgelopen maand (en denk aan de mooiweer-weken die we gehad hebben!) waren cabrio, airco, gratis, zwembad en trampoline.

Om de mijlpaal te vieren zal Marktplaats een speciale pagina inrichten waar bezoekers, kort nadat de 100 miljoenste advertentie op Marktplaats.nl geplaatst is, een donatie aan Jantje Beton kunnen doen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: