abonneren

$100-laptop vanaf 17 november in Europa te koop

De organisatie One Laptop Per Child (OLPC) gaat zijn "$100-laptop" vanaf 17 november via de Europese site van Amazon.com in heel Europa verkopen.Net als in de VS kunt u de XO-laptop alleen kopen via de "Give One, Get One"-actie. U dient twee XO-laptops te kopen, waarbij er eentje gedoneerd wordt aan een kind in eenarm land. De laptops zijn er in een groene en een witte versie. De prijs ligt rond de 313 euro.

De "Give One, Get One"-actie was in de VS zeer succesvol. In november en december vorig jaar verkocht de OLPC bijna 190.000 XO-laptops. De OLPC kreeg de nodige kritiek over zich heen toen de non-profit organisatie problemen had om de laptops op tijd te leveren. De OLPC koos er wijselijk voor om niet zelf de distributie te verzorgen, maar om hiervoor de online winkel Amazon in de arm te nemen.

Het doel van de OLPC was om een goedkope laptop van rond de $100 te produceren die aan miljoenen kinderen in arme landen kon worden gegeven. De kostprijs van het eindproduct viel met $188 iets duurder uit gepland. De OLPC heeft tot dusverre in totaal ongeveer 600.000 XO-laptops verkocht.

Veel arme landen zijn geïnteresseerd in de XO maar niet alle landen hebben daadwerkelijk een bestelling geplaatst. Recentelijk kocht Columbia 65.000 XO's voor kinderen in de arme provincie Caldas.

De grootste concurrent van de XO is Intels Classmate-laptop. In September bestelde Venezuela een miljoen Classmate-laptops voor schoolgaande kinderen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie