abonneren

1 op de 3 internet-overstappers heeft problemen

Eenderde van de mensen die overstappen naar een andere aanbieder van internet en telefonie ondervindt daarbij problemen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, die eist dat klanten een financiƫle compensatie krijgen bij overstapproblemen. Ruim duizend mensen die de afgelopen twee jaar zijn overgestapt zijn door de bond ondervraagd. 36% van hen zegt problemen te hebben gehad. Zo had 31% langer dan een dag geen internet en telefonie; 17% van de overstappers langer dan een week. Ook ontving een kwart van de mensen nog steeds rekeningen van de oude aanbieder.
Bijna de helft van de overstappers denkt dat aanbieders van internet en telefonie het overstappen expres moeilijk maken.

Van de mensen die zijn overgestapt twijfelt bijna de helft of ze dat nog een keer zouden doen. Dat is slecht voor de concurrentie op deze markt en dus voor de prijs/kwaliteit-verhouding. Mensen kunnen bijvoorbeeld soms flink wat geld besparen als ze wél overstappen.

De Consumentenbond eist van de aanbieders van internet en telefonie dat zij klanten met overstapproblemen automatisch een financiële compensatie geven. Bijvoorbeeld een bedrag voor iedere dag dat de internet- en telefonieverbinding het niet doet.

De 'overstapservice' die de internetproviders van plan zijn, waarbij de nieuwe aanbieder de overstap regelt, is een goede zet maar gaat in de ogen van de bond niet ver genoeg. Financiële compensatie zet druk op de ketel bij de aanbieders om het overstapproces effectief te verbeteren.

Geschreven door: Annemarie Korevaar op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags:

Laatste reactie