abonneren

Wireless Tunes Explorer

Sommige goedkope gadgets maken het leven nét even wat makkelijker. Zo ook de Tunes Explorer Wireless van Hercules. Meer dan een simpele afstandsbediening voor iTunes is het niet -- maar wel o-zo-handig.

De Tunes Explorer Wireless van Hercules is een witte afstandsbediening met een klein blauw/monochroom display. De Tunes Explorer is bedoeld voor wie geen zin heeft elke keer op zijn computer muziek te moeten selecteren: vooral studenten die in de woonkamer van iTunes-playlists genieten zijn hier erg bij gebaat. De afstandsbediening werkt door middel van rf; in onze tests blijkt hij op 10 meter nog probleemloos te werken. Pas wanneer er obstakels in de weg komen wordt het lastiger de verbinding te behouden.

De Tunes Explorer Wireless installeren is een fluitje van een cent. CD in de drive, installeren van de drivers en eventuele software, usb-dongle in een vrije usb-poort en vervolgens op de afstandsbediening de select-knop ingedrukt houden. Hoewel de doos en handleiding het nergens vermelden, werkt de Tunes Explorer óók met Windows Media Player en WinAmp door middel van plugins, dus ook iTunes-haters kunnen gewoon met de afstandsbediening aan de slag.

Na het inschakelen van de afstandsbediening verschijnt een simpel menutje op het display waarin artiesten, albums, nummers, playlists, radiostations, podcasts etc te selecteren zijn. Dit selecteren gaat met een klein scrollwieltje aan de zijkant. Hoewel het wieltje prettig scrollt is het indrukken om te selecteren minder geslaagd. Gelukkig kan er hiervoor ook gebruik gemaakt worden van de select-toets op de voorkant. Het display zelf laat vier tekstregels zien en is hiervoor wel érg aan de kleine kant. Een wat groter display had geen kwaad gekund. Verder valt er weinig af te dingen aan de handleiding: geavanceerd is hij niet te noemen, maar functioneel is hij zeker. Met gemak scrollen we door de muzieklijsten van iTunes en WinAmp, selecteren we muziek en playlists, veranderen we het volume en pauzeren we lopende muziek.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Eenvoudige installatie
  • Werkt met iTunes, WinAmp en Windows Media Player
  • Functioneel ontwerp
  • Afstandbediening voelt wat goedkoop aan
  • Scrollwieltje indrukken onhandig
  • Klein display
De Tunes Explorer Wireless is bedoeld voor mensen die muziek via hun pc draaien, maar er niet altijd achter zitten. Een afstandsbediening is in deze gevallen veel handiger en vooral goedkoper dan een complete media adapter. De Tunes Explorer Wireless doet wat hij belooft en maakt het bedienen van uw muziekbibliotheek een fluitje van een cent. Dat de afstandsbediening wat goedkoop aanvoelt nemen we, gezien de prijs, daarbij voor lief.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Afstandsbedieningen

Tags: