abonneren

Wireless DJ

Achter de wat cryptische naam 'Wireless DJ ' schuilt een goed in de hand liggende afstandsbedieningā€¦ een afstandsbediening voor het afspelen van uw muziekcollectie over uw stereoset.

Echt makkelijk


De installatie van de Wireless DJ is zeer makkelijk. De ontvanger/verzender gaat in de pc, het dockingsstation in het stopcontact en de bijgeleverde kabels gaan van het docking station naar de stereo. De Wireless DJ heeft alleen een 930 MaH batterij nodig (bijgeleverd). Na het lezen van de (helaas) Engelstalige handleiding kunt u aan slag met de StreamPoint-software. Na het installeren en het instellen van de mediaspelers wordt alles gesychroniseerd en kunt u genieten van uw muziek. De ondersteunde mediaspelers zijn Windows Media Speler, iTunes, MusicMatch Jukebox en losse mappen met muziekbestanden. De afspeellijsten van de spelers kunnen worden geimporteerd en ook internetradiostations kunnen via de Wireless DJ worden afgespeeld.

Mogelijkheden


De afstandsbediening is op veel manieren in te stellen. Tot de mogelijkheden behoren het wijzigen van de Artist view (album of track), shuffle-modi (random of op artiest), toetsverlichting (meer licht is een kortere accuduur), het instellen van het contrast, wanneer het scherm uitgeschakeld moet worden en wanneer de hele afstandsbediening zichzelf moet uitschakelen. De selecteerde speakers kunnen door zowel de speler als de software worden aangepast. De software biedt niet veel meer instellingen. Een leuke functie vanuit de software is dat de Wireless DJ gelijktijdig met de software wordt afgesloten, zo kunt u niet per ongeluk de Wireless DJ laten aanstaan. Ook mooi is dat zowel iTunes als Windows Media Player niet al hoeven te draaien wanneer u de Wireless DJ inschakelt.

Display


Tijdens het afspelen geeft de Wireless DJ veel informatie weer, waaronder de gespeelde tijd en totale tijd van het liedje. De naam van het liedje wordt groot weergeven, de naam van de artiest en het album worden rechts onderin geplaats. Helemaal onderaan het scherm zien we de indicatie van welk tracknummer er van de lijst wordt gespeeld, een pause-/speel-indicatie en de batterijsterkte. De signaalsterkte met de ontvanger wordt ook weergeven door middel van 3 balkjes. De verbinding is zelfs wanneer er nog één streepje op het display staat goed genoeg om de Wireless DJ zonder haperen te gebruiken. Tijdens het spelen van de muziek is het mogelijk om andere dingen te doen zoals het instellen van het contrast of een nieuwe playlist aan te maken.

Navigatie


De navigatie gaat ook erg makkelijk. De pause,- volgende- en vorige-knoppen zitten net onder het scherm en doen wat ze moeten doen. De ronde draaiknop wordt omringd door de home knop (om naar het menu te gaan) de terugknop om naar het vorige menu te gaan. De DJ List is een snelknoppeling van de huidige playlist, en met de DJ List Add knop kunt u nieuwe nummers of albums toevoegen aan de huidige playlist. Binnen de draaiknop zit de OK-knop. De andere knoppen zijn voor het volume. Overigens reageren alle toetsen niet meer op aanraking wanneer de afstandsbediening in de lader wordt gezet; jammer.

Gebruiksgemak


Het gebruiksgemak qua installatie, bediening en computersoftware is erg hoog, zoals we van Logitech gewend zijn. In ons testscenario maakten we gebruik van een kleine muziekdatabase met 141 nummer. Het zoeken hierin ging redelijk vlot, behalve voor de nummers die niet van id3-tags voorzien zijn. Voor deze nummers is het zoeken eigenlijk niet te doen. Alle nummers moeten dus voor optimaal gebruik goed worden getagd; de lijst wordt automatisch geupdated naar je Wireless DJ.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Werkt perfect
  • Makkelijk te installeren
  • Goede bediening
  • Geen Nederlandse Handleiding
  • Mist ondersteuning voor Winamp
Logitech heeft ons positief verbaasd: de Wireless DJ is een uitstekend product. Aan alles is te zien dat het apparaat met liefde in elkaar is gezet en daarnaast ligt de Wireless DJ ook nog eens lekker in de hand én ziet het er goed uit. Op de software valt weinig aan te merken, afgezien van de ontbrekende ondersteuning voor Winamp. Hopelijk maakt Logitech deze kleine misser met een update nog goed.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Afstandsbedieningen

Tags:

Laatste reactie