Sonos stopt met CR200 controller

Sonos stopt permanent met de CR200 controller. De reden is dat smartphones en tablets inmiddels veel meer mogelijkheden bieden dan de CR200. En dat tegen een zeer scherpe prijs.

Smartphones en tablets bieden meer flexibiliteit en kracht dan de CR200. En hoewel Sonos natuurlijk een opvolger van de CR200 had kunnen ontwikkelen, hebben ze dat niet gedaan. "We hebben het overwogen, maar dat is prijstechnisch gewoon niet interessant", zegt Mark Vellinga, Country Manager Benelux voor Sonos. "Sonos is relatief gezien een klein bedrijf. Wij kunnen een product niet zo scherp in de markt zetten als de grote IT-bedrijven." Daardoor zou de controller van Sonos altijd te duur zijn in vergelijking met de smartphones en tablets. 

Sonos biedt al lange tijd een App voor Android en Apple iDevices. Deze app is gratis en kan (bijna) net zoveel als de CR200. Soms zelfs meer, zoals Voice Search bij de Android-versie. Of Drag 'n Drop op de iPad. "Dat zijn mogelijkheden die we nooit zouden kunnen toepassen op onze eigen controller. En dat is jammer. We willen softwarematig gewoon verder", meldt Vellinga. "We zijn een sterk bedrijf op softwaregebied." En dat wil Sonos nu gaan bewijzen door zich strerker te focussen en echt gebruik te gaan maken van de hedendaagse mogelijkheden.

Er zitten natuurlijk ook nadelen aan het feit dat Sonos straks geen eigen controller heeft. Wie geen smartphone of tablet heeft, moet er een aanschaffen om het systeem comfortabel te gebruiken. Ook is het zo dat de CR100 en CR200 in het netwerk van Sonos zijn opgenomen. Daardoor is er altijd goed wifi-bereik. Dit kan niet bij een smartphone of tablet. Het hoeft geen probleem te zijn, maar het zou wel kunnen.

 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Afstandsbedieningen

Tags: Streaming