abonneren

Remotte: De afstandsbediening voor Google Glass

Er komt een afstandsbediening uit voor Google Glass. Het apparaatje zou ervoor moeten zorgen dat er niet steeds gepraat hoeft te worden tegen de bril en daarnaast niet voortdurend hoeft te worden aangeraakt. De afstandsbediening maakt het minder duidelijk dat de bril gebruikt wordt op een bepaald moment.

Het bedrijf Remotte ontwikkelt een afstandsbediening voor Google Glass. Het apparaat draagt eveneens de naam Remotte en ziet eruit als een soort staafje met een cirkelvormig bolletje bijna aan het uiteinde. Het idee achter de afstandsbediening is om het minder duidelijk te maken voor de buitenwereld dat een drager de bril gebruikt op een zeker moment. Zowel bij het aanraken van Google Glass als het praten tegen de bril is het voor buitenstaanders duidelijk dat de bril in gebruik is. Met Remotte moet dat minder opvallend zijn.

Google zelf richt zich juist op het zo min mogelijk gebruiken van handen bij het aansturen van de slimme bril. Remotte springt hier op in door juist wel een afstandsbediening te ontwikkelen voor mensen die deze vorm van bediening prefereren.

Naast de afstandsbedieningsfunctie van Remotte heeft het appraraatje ook nog een thermometer, barometer en snelheidsmeter ingebouwd. Om deze te kunnen gebruiken moeten er wel apps ontwikkeld worden die deze extra functionaliteiten benutten.

Google Glass zal rond april 2014 te koop zijn volgens de verwachtingen. Over Remotte is nog niet bekend wanneer het in de winkels ligt.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Afstandsbedieningen

Tags: remotte, augmented reality

Nieuws headlines

Laatste reactie