abonneren

Logitech Harmony 300i

Inhoudsopgave

  1. > Inleiding
  2. > Specificaties
Logitechs Harmony-lijn universele afstandbedieningen zijn erg gewild bij gadgetliefhebbers, maar de 'gewone gebruiker' vindt ze vaak te duur. De Harmony 300i is voor hen wél betaalbaar.

Niet alleen gadgetliefhebbers hebben veel apparaten met afstandbedieningen, ook het gemiddelde gezin heeft tegenwoordig minimaal drie afstandbedieningen in huis. Deze groep heeft echter geen honderd euro of meer over voor een handige, universele afstandbediening die alle afstandbedieningen in huis vervangt. Daarom lanceert Logitech nu de Harmony 300i: een universele afstandbediening voor een heel zacht prijsje.

De afstandbediening is vrij basaal en heeft geen kleurendisplay, zoals de duurdere Harmony-afstandbedieningen hebben. Er zijn in totaal vier apparaten te koppelen aan de Harmony 300i, en dat vinden we eigenlijk net te weinig. Een huishouden dat net iets meer dan de standaard hoeveelheid apparatuur in huis heeft, zal dan alsnog niet uit de voeten kunnen met maar één afstandbediening.

Het instellen van de afstandbediening gaat simpel via usb en een webapplicatie van Logitech. Het apparaat is bekend met heel veel apparaten van in totaal meer dan 5000 merken. Er is dan ook een grote kans dat uw apparaten standaard ondersteund worden. Mocht uw apparaat niet ondersteund worden, dan kunt u de functies van uw originele afstandbediening 'leren' aan de Harmony, zodat deze alsnog gebruikt kan worden voor uw apparaat.

De standaardinstellingen van de verschillende apparaten zijn niet altijd even handig en in de meeste gevallen zult u zelf even de juiste knoppen moeten configureren. Dit is gemakkelijk in te stellen. Als u ook de Playstation 3 wilt bedienen, hebt u een extra adapter nodig. Dit staat echter nergens vermeld op de configureerpagina van de 300i: slordig.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • zeer betaalbaar
  • gemakkelijk in te stellen
  • ook onbekende apparaten instelbaar
  • vier apparaten is wat karig
  • af en toe wat traag
Voor een gemiddeld gezin met de standaard hoeveelheid apparatuur in huis (tv, settopbox, receiver, dvd-speler) is de Logitech Harmony 300i een zeer betaalbare, handige oplossing.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Afstandsbedieningen

Tags:

Laatste reactie