abonneren

Harmony 900

De draadloze afstandsbediening viert dit jaar zijn 54 jarig bestaan. De uitvinder, Robbert Alder, is niet meer onder ons om deze verjaardag te vieren. Door Alders uitvinding voor Zenith - een Amerikaanse tv-fabrikant – kunnen we nu genieten vanaf de bank. Heerlijk toch? Maar wat als u een dozijn van die kastjes op de salontafel hebt liggen?

Logitech heeft al een tijdje de Harmony-lijn in het assortiment. Met deze slimme afstandsbedieningen is het mogelijk alle apparaten in huis te bedienen: tv’s, cd-spelers, mediacenters, elektrische gordijnen, garagedeuren, enzovoorts. Het programmeren gaat bijzonder gemakkelijk: u installeert de Logitech-software en geeft aan welke apparaten u bezit. De gigantische online database programmeert vervolgens de afstandsbediening. Uiteraard kunt u later zelf alles naar wens aanpassen.

De nieuwste in de telg, de Harmony 900 van €349, heeft als unicum dat het ook apparaten kan bedienen die met rf (radio frequency) werken. En dankzij een Booster-set weet het ook apparaten met infrarood achter een kastdeurtje te bereiken. Het installeren van deze boosterset is wat omslachtig, omdat er aardig wat draden bij komen kijken: de booster werkt met een voeding en verlengkabels voor de zendertjes. Echter, het systeem werkt perfect en blijkt in praktijk erg handig.

De Harmony-afstandsbediening ziet er keurig uit. Het touchscreen produceert een prima helder en kleurrijk plaatje. Het touchscreen had wel gevoeliger mogen zijn. Met name de ‘pijltoetsen’ om door de softbuttons te scrollen reageren soms traag of niet. De druktoetsen van de Harmony voelen heerlijk aan. De accu kan de Harmony drie dagen van energie voorzien. Dat is niet heel lang, maar wie de ‘900’ ’s avonds in de meegeleverde cradle legt, heeft hier geen last van.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Erg gebruiksvriendelijk
  • Flexibel inzetbaar
  • Booster werkt goed
  • Erg duur
  • Kabelbende boosterset
  • Touchscreen kan beter
Afgezien van de boosterset en toevoeging van rf-ondersteuning, biedt de Harmony 900 weinig extra boven de instapmodellen. We begrijpen het prijskaartje van €349 dan ook niet. Een ‘555’ van €50 kan exact hetzelfde: we hebben ter test alle instellingen naar een 555 overgezet en dat werkte, afgezien van de booster, zonder problemen. Dus tenzij u over apparatuur met rf beschikt, heeft het geen zin de prijzige Harmony 900 aan te schaffen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Afstandsbedieningen

Tags:

Laatste reactie