abonneren

Harmony 1000

Universele afstandsbedieningen zijn er in alle soorten en maten, maar er zijn er maar weinig zo geavanceerd als de Logitech Harmony 1000 -- een indrukwekkend apparaat dat er naar streeft alle afstandsbedieningen in uw huis te vervangen.

Het idee achter Logitech's Harmony is lovenswaardig: bestuur alle apparatuur in uw huis met slechts één afstandsbediening. Helaas hebben de Harmony-modellen te kampen met een overdaad aan knopjes, waardoor het overzicht snel kwijt is en het aantrekkelijker is om toch maar weer de losse afstandsbedieningen erbij te pakken. De Harmony 1000 probeert op een elegante manier dit probleem te omzeilen: de tientallen knopjes worden vervangen door een touchscreen display zodat u al uw apparaten met een vingerdruk kunt bedienen.

Het aanvankelijke installatieproces is niet bedoeld voor mensen met weinig geduld. Eerst moet de Harmony-software op een pc geïnstalleerd worden, dan sluit u de Harmony 1000 op een usb-poort aan, vervolgens wordt er verbinding gezocht met de Logitech website. Voor elk apparaat dat u wilt bedienen voorziet u Logitech van de juiste fabrikant- en modelgegevens en vervolgens kunt u een aantal activiteiten instellen. Een activiteit kan meerdere apparaten betreffen; zo kunt u met de activiteit 'Watching DVD' eerst de tv en de dvd-speler inschakelen en de tv op het juiste kanaal zetten. Een andere voorbeeld is 'Listen To Music' waarmee de Harmony juist uw muziekspeler en speakers inschakelt en bedient.

Dankzij het touchscreen is de Harmony 1000 een stuk eleganter in het gebruik dan de andere Harmony-modellen. Helaas is het apparaat hierdoor ook meteen een flink stuk duurder: we noteren een adviesprijs van € 399 (straatprijs: € 320). Hoewel de Harmony 1000 dus het gehannes met een wildgroei aan afstandsbedieningen elimineert, zorgt de hoge prijs ervoor dat het apparaat zichzelf in een niche positioneert van home theater-fanaten die het geen probleem vinden een flinke prijspremium uit te geven aan hun apparatuur.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Bedient meerdere apparaten
  • Gemakkelijk in het gebruik dankzij touchscreen
  • Activiteiten
  • Instellen kost een hoop tijd
  • Duur
De Logitech Harmony 1000 is een fantastische universele afstandsbediening voor wie het geld ervoor over heeft (lees: home theater-fanaten). De prijsbewustere consument is beter uit bij de Prestigo-lijn van Philips of de aankomende Logitech Harmony One (€ 199).

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Afstandsbedieningen

Tags:

Laatste reactie