Lifehack van de week: sjablonen voor Google Docs

Regelmatig kijkt PCM naar een interessante lifehack. Welke lifehack op het gebied van technologie maakt je leven makkelijker en vooral leuker? Deze week gaat de lifehack over sjablonen voor Google Docs.

Sjablonen van bijvoorbeeld Microsoft Office zijn erg handig. Ze stellen je in staat om snel een standaard te maken en deze te hergebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een sjabloon voor een factuur maken, voor een status van een project of voor een routeplanner. De concurrent van Microsoft Office, Google Docs, werkt alleen online en heeft maar weinig functies in vergelijking met Microsofts oplossing, maar een van die functies die het toch wel heeft zijn sjablonen. 

Google Docs

Google Docs is natuurlijk vooral handig om een document te maken en daar aan samen te werken. Toch hebben steeds meer mensen een Chromebook, dus zullen ze wel gebruik moeten maken van Google Docs, en ook is het zo dat de functies in Google Docs vaak net genoeg zijn voor de meesten en is het natuurlijk ook erg handig dat je altijd en overal bij je documenten kunt, waardoor het maken van een back-up bijna niet meer nodig is.

Sjablonen

In de lifehack van deze week zie je hoe je sjablonen, of templates in het Engels, kunt gebruiken in Google Docs. Waar je de sjablonen precies vindt, hoe je ernaar kunt zoeken en hoe je ze om kunt toveren tot een document, om er vervolgens aanpassingen in te maken. In de sjabloongalerij van Google Docs is het verder mogelijk om te sorteren op categorieën en types, zodat je specifiek kunt zoeken naar je eigen template.

Hoe je dat allemaal precies kunt doen, lees je in de volledige lifehack die je vindt op Lifehacking.nl.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Administratief

Tags: office, google docs, document, sjablonen, templates