Microsoft topman Steve Ballmer heeft in een interview tijdens de Web 2.0-conferentie in San Francisco laten weten niet enthousiast te worden van Android. Hij betitelt Android als goedkoop (cheap) en nodeloos complex.

Niet zo vreemd natuurlijk dergelijke uitspraken uit de mond van de concurrentie te vernemen. Zo zegt hij: “Je moet wel een computerwetenschapper zijn om iets van het besturingssysteem te snappen”. Een beetje vreemd voor de maker van Windows waar je op de startknop moet drukken om de PC-uit te schakelen. Overigens ziet Ballmer Android meer als concurrent van Windows Phone 7, dan de iPhone van Apple. Daarover laat hij zich zeer mild uit.

Ballmer heeft ook kritiek op de manier waarop verschillende Android-telefoons werken. Microsoft heeft ervoor gekozen om ieder Windows Phone-toestel op dezelfde manier te laten werken, terwijl er bij Android-telefoons verschillende versies van het besturingssysteem zijn geïnstalleerd en er modificaties zijn toegepast, afhankelijk van de capaciteiten van de telefoon. Ballmer ziet zelf meer in het stellen van strengere eisen aan fabrikanten, zodat elke telefoon met een bepaald besturingssysteem op dezelfde manier werkt. Het is maar waarvoor je kiest.

Zie hier het complete interview:

 

 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten