}
abonneren

Review: Epson Perfection 2580 Photo

In de winkel ligt de nieuwste scanner van Epson: de Perfection 2580 Photo. Deze scanner, die optisch kan scannen tot 2400 dpi en interpoleren tot 4800 dpi, is voorzien van een ingebouwde negatiefscanner, zeer discreet verborgen in de bovenklep.

Met een simpele druk op de klep komt de feeder tevoorschijn en wanneer de negatieven naar binnen worden geschoven, worden ze direct automatisch doorgevoerd. Wel moet u als u negatieven wilt scannen, niet vergeten het tussenschot aan de onderkant van de scannerklep te verwijderen. Daarbij komt de negatiefscanner vrij.
De snelheid waarmee de negatiefscanner zijn werk doet, is zonder meer hoog. Binnen zes minuten heeft u een strook van vier negatieven gescand op een resolutie van 2400 dpi. Tevens worden de negatiefafbeeldingen automatisch herkend en opgedeeld in afzonderlijke afbeeldingen. U kunt dan zelf kiezen welke negatieven u in wilt scannen.

Verder heeft de negatiefscanner een ‘stofverwijderoptie’, ‘korrelvermindering’ en een kleurhersteloptie. Bijzonder is dat als deze opties ingeschakeld zijn, de scanner geen extra tijd nodig heeft om de scanopdracht te voltooien. De verschillende scanopties zijn gemakkelijk te vinden, maar alles kan ook volautomatisch worden uitgevoerd.

PCM Conclusie
De Epson Perfection 2580 Photo is een prima scanner. De ingebouwde negatiefscanner is zeer innovatief en levert net als de gewone scanner uitstekende resultaten. Voor mensen die veel afbeeldingen en zo nu en dan een negatiefje scannen, is deze scanner een uitstekende keuze.ty
pe scan

dpi

Snelheid in minuten

A4 foto

300

0:22

A4 foto

600

0:37

A4 foto

1200

1:33

Negatiefstrook (4)

1200

3:27

Negatiefstrook (4)

2400

5:26

Prijs: €159 incl. btw
Website: www.epson.nl

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Scanners

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI