PhotoSynth

Photosynth is een zeer eenvoudig te gebruiken tool waarmee je in een handomdraai 360-gradenpanoramafoto's maakt.
PhotoSynth werkt erg prettig en is technisch indrukwekkend. Wel verdwijnen de panorama's in een soort zwart gat, door een gebrek aan exportmogelijkheden.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • indrukwekkende techniek
  • makkelijk te gebruiken
  • Minpunten
  • panorama's amper te exporteren

Na het starten van de app tik je op Capture om te beginnen met het nemen van foto's. Aan de groene kaders kun je zien welke foto's de app al heeft genomen. Door naar links en naar rechts te bewegen, worden automatisch nieuwe foto's genomen, zolang het kader van de foto aansluit op een van de eerdere foto's. Nadat je klaar bent, gaat de app namelijk aan de hand van die overlap een compleet 360-gradenbeeld berekenen. Vandaar ook de geheugeneis: het is een zwaar proces dat op onze HTC Titan net geen minuut duurt.

Goede resultaten

Photosynth laat verrassend goede resultaten zien. Uit bijna elke situatie kan de app een mooi panorama berekenen. Moeite heeft Photosynth vooral met foto's die grote verschillen hebben tussen lichte en donkere gebieden. Let tijdens het maken van de foto's dus al op of er een goede overlap en aansluiting is. Zo niet, dan kun je eenvoudig een nieuwe foto maken.

Photosynth.net

Panorama's kun je voorzien van een locatie, thumbnail en beschrijving en vervolgens delen via Bing Maps, Photosynth.net of de bekende sociale netwerken. In die laatste gevallen wordt een link naar Photosynth.net verstuurd. Opvallend genoeg was Photosynth al meer dan een jaar beschikbaar voor de iPhone en komt Microsoft nu pas met een versie voor Windows Phone 7. Beschik je over een Windows Phone met minimaal versie 7.5 en 512 MB geheugen, dan kun je de app gratis downloaden in de Marketplace. 

Platform: Windows Phone, iPhone

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Review, Windows Phone

Tags: foto's, photosynth