}
abonneren

CPU-Z

Hardwaremonitoringtools kunnen erg handig zijn bij het oplossen van problemen met je computer. Het is immers belangrijk om de grenzen van je systeem te kennen, wil je het optimaal laten werken. We hebben vier tools voor je bekeken die dit kunnen.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

CPU-Z richt zich – hoe kan het anders met zo’n naam? – vooral op de cpu, maar kan het niet laten ook wat informatie over het moederbord, geheugen en de grafische kaart weer te geven. Het tooltje geeft duidelijk aan welke processor er precies in je computer zit en kan direct spd-gegevens uitlezen vanaf de geheugenmodules, waardoor je kunt zien op welke snelheid deze modules kunnen werken, zonder ze te hoeven verwijderen.

CPU-Z doet verder niet zo veel, anders dan informatie weergeven. Het draait in deze tool vooral om kloksnelheden en voltages. Er zijn geen instellingen of andere dingen die aangepast kunnen worden. Het programma ondersteunt veel hardwareconfiguraties, maar dat spreekt voor zich. De enige opvallende functie is Validate. Als je graag wilt laten zien hoe goed je systeem is, kan je met de optie Validate bewijzen dat de waardes die CPU-Z uitleest ‘echt’ zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Tools

Tags: hardware, Cpu-z

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI