}
abonneren

Review

OpenMediaVault op Raspberri Pi 4 getest

Zoek je stabiele en gebruiksvriendelijke software voor je zelfgebouwde nas? OpenMediaVault is al jaren een goede optie. Na de installatie heb je netwerkopslag met enkele eenvoudige stappen geregeld. Binnenkort verschijnt versie 5, hoog tijd om OpenMediaVault op een Raspberri Pi 4 nader te bekijken.

- Door Gertjan Groen | 28/07/20 09:17

Turris MOX review - Modulaire opensource-router

Als je een normale router koopt, zit je vast aan de specificaties. De Turris MOX is anders: je koopt een of meerdere modules, die je aan elkaar klikt om van het apparaat te maken wat je wilt: een router, switch, draadloos toegangspunt, server of welk ander netwerkapparaat dan ook. Ook achteraf kun je nog extra modules toevoegen. Hoe dat bevalt, lees je in dezeTurris MOX review.

- Door Koen Vervloesem | 22/07/20 10:27

NAS-schijven van 8 en 14 TB vergeleken

Als je echt veel data wilt opslaan, kun je niet om mechanische schijven heen voor je nas. Toch maken ook ssd’s dankzij dalende kosten en de introductie van specifieke NAS-ssd’s een stevige opmars. Het is niet enkel en alleen hdd wat de klok slaat. Wij namen de populairste NAS-schijven onder de loep.

- Door Stephan Overbeeke | 16/07/20 10:00

De beste drones voor elk budget vergeleken

Steeds vaker zie en hoor je drones. Liefhebbers weten het namelijk al langer, vliegen met een drone is fantastisch. En voor elke portemonnee bereikbaar. Voor ieder budget is er wel een beste drone te vinden. In dit artikel geven we dan ook zeven voorbeelden.

- Door Redactie PCM | 14/07/20 11:00

Samsung 870 QVO review - De eerste mainstream 8 TB SSD

In 2018 bracht Samsung hun eerste QVO SSD uit, een betaalbaarder alternatief voor hun uitstekende EVO-series. Met de nieuwe Samsung 870 QVO bouwen ze verder op hetzelfde concept: een nieuwe controller voor betere prestaties, maar voorzien van een nog hogere datadichtheid waardoor het ze is gelukt de eerste 2,5 inch 8 TB ssd voor consumenten te maken. We testten deze drive op zoek naar de voor- en nadelen.

- Door Stephan Overbeeke | 09/07/20 10:45

Zyxel XGS1210-12 review -Beheerde multi-gigabitswitch

We testten de Zyxel XGS1210-12, een beheerde multi-gigabitswitch voor thuisgebruik en kleine kantoren. Met acht 1Gbit-ethernetpoorten, twee 2,5Gbit-ethernetpoorten en twee 10Gbit-SFP+-uplink-poorten is deze netwerkschakelaar toekomstbestendig. Hij is klein, licht en stil genoeg om in een woonkamer of werkruimte te installeren. Maar is hij ook eenvoudig te gebruiken? Lees het in dezeZyxel XGS1210-12 review.

- Door jozef-schildermans | 30/06/20 10:00

De beste alarmsystemen voor thuis vergeleken

Helaas is het gebruik van slimme bewakingsapparatuur geen overbodige luxe. Het aantal woninginbraken daalt weliswaar ieder jaar, maar het gebeurt in de meeste gemeenten nog altijd veelvuldig. Zeker tijdens vakantieperiodes. We stellen enkele van de beste alarmsystemen van het moment aan je voor.

- Door Maikel Dijkhuizen | 19/06/20 09:59

De beste slimme lampen: Vijf systemen getest

Slimme verlichting is voor velen een eerste kennismaking met een verbonden huishouden, het internet-of-things. De installatie is relatief eenvoudig en de kosten zijn te overzien. Zoek je de beste slimme lampen? We testten slimme ledverlichting die past in bestaande armaturen, van vijf verschillende merken.

- Door jozef-schildermans | 04/06/20 11:00

Drobo 5C das review - Flexibele en veilige usb-opslag

De Drobo 5C is een externe usb 3.0-behuizing in compacte torenvorm met ruimte voor vijf 3,5-inch harde schijven. Je mag verschillende soorten schijven mengen, toevoegen, verwijderen en verwisselen. Je gegevens blijven altijd behouden. Maar werkt deze ‘direct attached storage’-desktopschijf in de praktijk echt zo eenvoudig? Lees het in dezeDrobo 5C das review.

- Door jozef-schildermans | 02/06/20 10:00

Beste VPN 2020: 14 aanbieders vergeleken

Doordat de markt snel ontwikkelt zijn de eisen en verwachtingen van vpn’s flink hoger vergeleken met vorige jaren. Wij testen vpn-diensten naar de maatstaven van 2020. 14 stuks in totaal. Wie zet de trend en wie blijft achter? Zoek je de beste VPN van het moment, lees dan verder.

- Door Redactie PCM | 28/05/20 10:15

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI