abonneren

Review

De beste slimme lampen: Vijf systemen getest

Slimme verlichting is voor velen een eerste kennismaking met een verbonden huishouden, het internet-of-things. De installatie is relatief eenvoudig en de kosten zijn te overzien. Zoek je de beste slimme lampen? We testten slimme ledverlichting die past in bestaande armaturen, van vijf verschillende merken.

- Door jozef-schildermans | 04/06/20 11:00

Drobo 5C das review - Flexibele en veilige usb-opslag

De Drobo 5C is een externe usb 3.0-behuizing in compacte torenvorm met ruimte voor vijf 3,5-inch harde schijven. Je mag verschillende soorten schijven mengen, toevoegen, verwijderen en verwisselen. Je gegevens blijven altijd behouden. Maar werkt deze ‘direct attached storage’-desktopschijf in de praktijk echt zo eenvoudig? Lees het in dezeDrobo 5C das review.

- Door jozef-schildermans | 02/06/20 10:00

Beste VPN 2020: 14 aanbieders vergeleken

Doordat de markt snel ontwikkelt zijn de eisen en verwachtingen van vpn’s flink hoger vergeleken met vorige jaren. Wij testen vpn-diensten naar de maatstaven van 2020. 14 stuks in totaal. Wie zet de trend en wie blijft achter? Zoek je de beste VPN van het moment, lees dan verder.

- Door Redactie PCM | 28/05/20 10:15

Seagate IronWolf review: 14 TB NAS HDD getest

De IronWolf-schijven van Seagate zijn speciaal ontworpen voor 24/7-gebruik in een nas of server. Allerlei maatregelen verminderen het aantal trillingen en zouden de levensduur moeten verhogen. De beschikbare capaciteit varieert tussen 1 en 16 TB. Wij testten de versie van 14 TB. Lees ons oordeel in deze Seagate IronWolf review.

- Door jozef-schildermans | 26/05/20 11:00

De beste mobiele browsers naast Chrome en Safari

Koop je een nieuwe smartphone, dan staat daar standaard een app om mee te internetten. Voor de iPhone is dit Safari, terwijl Android-toestellen Chrome van Android-eigenaar Google meegeleverd krijgen.Er zijn echter allerlei alternatieven die ook de moeite waard zijn. We kijken naar enkele van de beste mobiele browsers in de app stores voor Android en iOS.

- Door Redactie PCM | 18/05/20 10:25

Logitech G Pro X Keyboard - Verwissel zelf mechanische schakelaars

Het originele Logitech Pro-toetsenbord was enorm populair onder professionele gamers. Het enige nadeel was dat hij alleen met de mechanische Romert-G-toetsschakelaars geleverd kon worden. Daar komt vanaf nu verandering in met de nieuwe Logitech G Pro X keyboard. Dit toetsenbord biedt de mogelijkheid de mechanische schakelaar onder de toetsen te verwisselen.Lees hier onze Logitech G Pro X Keyboard review.

- Door Robbert Brus | 05/05/20 11:00

Zes van de beste 2bay-nassen uitgebreid getest

PCM test zes desktop-nas’en met ruimte voor twee schijven. Deze opslagapparaten bieden in een compactere en stillere behuizing dezelfde servermogelijkheden als de grote nas’en met ruimte voor vier of meer drives. Ben je op zoek naar debeste 2bay-nas van het moment, lees dan verder.

- Door jozef-schildermans | 27/04/20 10:30

20 X570-moederborden voor AMD Ryzen-processors getest

Met de derde generatie Ryzen-processors heeft AMD met de AMD Ryzen 5 3600 en Ryzen 5 2600 momenteel de interessantste processors op de markt in handen. Om het maximale eruit te halen, heb je een van de nieuwe moederborden met X570-chipset nodig. Wij legden twintig moederborden op de pijnbank en zochten voor jou de beste exemplaren uit.

- Door Stephan Overbeeke | 06/04/20 11:27

Kingston KC2000 review - M.2 PCIe NVMe SSD getest

De KC2000 M.2 (2280) PCIe NVMe SSD is volgens Kingston tot vijfendertig keer sneller dan een klassieke harde schijf op 7200 toeren per minuut. Hij is bovendien een stuk betrouwbaarder, wat ondersteund wordt met vijf jaar garantie. Kloppen al die beweringen eigenlijk wel? Dat lees je in dezeKingston KC2000 review.

- Door jozef-schildermans | 24/03/20 11:00

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI