}
abonneren

Review

De beste mesh-routers in diverse prijsklassen vergeleken

Als je een lijst met prangende eerstewereldproblemen zou opstellen, dan staat ‘slechte wifi’ geheid bovenaan. Er zijn redenen genoeg te bedenken om met een mesh-router overal goed bereik te verwezenlijken. Ben je op zoek naar de beste mesh-routers van het moment? We vergelijken enkele modellen met diverse prijskaartjes voor je.

- Door Redactie PCM | 19/08/20 10:29

Beste lichte laptops getest - Draagbare computerkracht

We testen zes dunne laptops die bedoeld zijn voor algemeen computerwerk. De fabrikanten slagen erin een grote waaier aan opties in zeer draagbare behuizingen te stoppen. De tijd is voorbij dat je bij een slanke laptop veel compromissen moet sluiten op het gebied van de prestaties. Dit zijn zes van de beste lichte laptops van het moment.

- Door jozef-schildermans | 17/08/20 10:54

Seagate FireCuda Gaming Dock review - Hub met opslag

Het Seagate FireCuda Gaming Dock is een multifunctionele usb- en thunderbolt3-hub met een harde schijf van 4 TB én extra ruimte voor een optionele nvme-ssd. Het merk richt zich met dit dock vooral op laptopgamers, maar de uitbreidingshub is ook interessant voor niet-gamers. Voor deze Seagate FireCuda Gaming Dock hebben we het apparaat uitgebreid getest.

- Door jozef-schildermans | 14/08/20 10:00

Beste budgetlaptop: Vier betaalbare notebooks getest

We testen vier betaalbare Windows 10-laptops die krachtig genoeg zijn voor normaal computerwerk. Zijn ze krachtig genoeg om er vlot mee te surfen, Office te gebruiken of Netflix te kijken? Is de accu potent genoeg om het een volledige school- of werkdag uit te houden? Zoek je debeste budgetlaptop van 2020, dan zit hier wellicht iets voor je tussen.

- Door jozef-schildermans | 12/08/20 11:00

5G-smartphone kopen: 10 telefoons die nu al uit zijn

Nu de meeste smartphones 4G-internet ondersteunen, dient zijn opvolger zich in Nederland aan. 5G belooft een stabielere en (vooral op termijn) veel snellere internetverbinding. De eerste 5G-toestellen zijn al te koop en hebben uiteenlopende specificaties en prijzen. Als je nu een 5G-smartphone kopen wilt, welke past dan het beste bij jouw wensen? We vergelijken tien modellen.

- Door Rens Blom | 06/08/20 10:20

Powerbank met usb-c: 7 mobiele laders vergeleken

Powerbanks zijn in uiteenlopende prijsklassen te koop. De betere modellen hebben een usb-c-uitgang en houden flink wat elektrische lading vast, zodat ze bijvoorbeeld geschikte laptops van een verse energielading kunnen voorzien. Wil je een powerbank met usb-c kopen, dan kun je wellicht wat hulp gebruiken bij het maken van de juiste keuze. Daarom vergelijken we zeven modellen.

- Door Maikel Dijkhuizen | 30/07/20 10:00

OpenMediaVault op Raspberri Pi 4 getest

Zoek je stabiele en gebruiksvriendelijke software voor je zelfgebouwde nas? OpenMediaVault is al jaren een goede optie. Na de installatie heb je netwerkopslag met enkele eenvoudige stappen geregeld. Binnenkort verschijnt versie 5, hoog tijd om OpenMediaVault op een Raspberri Pi 4 nader te bekijken.

- Door Gertjan Groen | 28/07/20 09:17

Turris MOX review - Modulaire opensource-router

Als je een normale router koopt, zit je vast aan de specificaties. De Turris MOX is anders: je koopt een of meerdere modules, die je aan elkaar klikt om van het apparaat te maken wat je wilt: een router, switch, draadloos toegangspunt, server of welk ander netwerkapparaat dan ook. Ook achteraf kun je nog extra modules toevoegen. Hoe dat bevalt, lees je in dezeTurris MOX review.

- Door Koen Vervloesem | 22/07/20 10:27

NAS-schijven van 8 en 14 TB vergeleken

Als je echt veel data wilt opslaan, kun je niet om mechanische schijven heen voor je nas. Toch maken ook ssd’s dankzij dalende kosten en de introductie van specifieke NAS-ssd’s een stevige opmars. Het is niet enkel en alleen hdd wat de klok slaat. Wij namen de populairste NAS-schijven onder de loep.

- Door Stephan Overbeeke | 16/07/20 10:00

De beste drones voor elk budget vergeleken

Steeds vaker zie en hoor je drones. Liefhebbers weten het namelijk al langer, vliegen met een drone is fantastisch. En voor elke portemonnee bereikbaar. Voor ieder budget is er wel een beste drone te vinden. In dit artikel geven we dan ook zeven voorbeelden.

- Door Redactie PCM | 14/07/20 11:00

Samsung 870 QVO review - De eerste mainstream 8 TB SSD

In 2018 bracht Samsung hun eerste QVO SSD uit, een betaalbaarder alternatief voor hun uitstekende EVO-series. Met de nieuwe Samsung 870 QVO bouwen ze verder op hetzelfde concept: een nieuwe controller voor betere prestaties, maar voorzien van een nog hogere datadichtheid waardoor het ze is gelukt de eerste 2,5 inch 8 TB ssd voor consumenten te maken. We testten deze drive op zoek naar de voor- en nadelen.

- Door Stephan Overbeeke | 09/07/20 10:45

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI