Op stap met mobiele opslag

Eén van de grootste problemen waar we onderweg of tijdens een reis tegenaan blijven lopen, is ruimtegebrek. Wanneer de interne opslag van notebook, smartphone of camera vol is, is het vaak prutsen en handmatig bestanden verplaatsen en verwijderen. Dat is niet alleen tijdrovend maar ook nog eens risicovol. TechPanel vroeg lezers Dennis Hokkeling, Faizel Dinmohamed, Frank Groen en Gerard van Hulzen te kijken naar drie slimme mobiele opslagproducten.

WD My Passport Wireless Pro – Veelzijdige reisgenoot

“Mooi en compact”, zijn de termen die we horen wanneer Frank en Gerard de WD My Passport Wireless Pro draagbare harde schijf voor eerst zien. Frank: “En met 440 gram gewicht kan hij gewoon in de rugzak van de foto-uitrusting.” Naast kabels en een handleiding bevat de doos ook verloopstekkers. Gerard: “Handig voor als je naar een land gaat waar je een andere aansluiting nodig hebt.

Veelzijdig

In de dagelijkse praktijk staat de WD My Passport Wireless Pro z’n mannetje. Onderweg bestanden overzetten gaat heel makkelijk en het werd vooral fijn gevonden dat de My-Cloud-app ook andere cloudopslagdiensten ondersteunt. Gerard: “Zo heb ik vanuit één app nu ook toegang tot OneDrive, Dropbox, Google Drive en Creative Cloud.” En de ingebouwde accu? Die houdt het bij continue gebruik ongeveer 10 uur vol. Frank:“Ruim voldoende!”

Over de WD MY Passport Wireless Pro

Dit draagbare opslagmedium voor vaste en mobiele apparaten is speciaal ontwikkeld voor wie thuis en onderweg bijvoorbeeld HD-video’s en foto’s moet kopiëren of toegang wil tot grote bestanden. De WD MY Passport Wireless Pro beschikt o.a. over een accu, ingebouwde sd-kaartlezer, wifi-hub en usb-poort en werkt direct met pc’s en Mac’s. Meer weten? Kijk dan even op www.wdc.com.

Conclusie

Gerard: “Onderweg films en foto’s kijken, altijd een recente backup van je bestanden, muziek luisteren, het is allemaal mogelijk met je My Passport Wireless.”

Plus & min

+ Compact
+ Zeer handig voor onderweg/vakantie
+ Stil en lange accuduur
+ Prima app
- Geen uitgebreide gebruiksaanwijzing bijgesloten

Cijfer: 8

Sandisk iXpand – Opslagmaatje voor iOS

Met de kleine iXpand denkt Sandisk een oplossing te bieden voor alle iPad- en iPhonegebruikers die last hebben van ruimtegebrek of gewoon zonder gedoe snel een backup willen kunnen maken. De ‘krul’ van de iXpandflashdrive is zo ontworpen dat hij gemakkelijk op de Lightning-poort van een iPhone kan worden aangesloten. Dennis: “Het past perfect, zit niet in de weg en je iPhone blijft krasvrij.”

Handige app

Eenmaal ingeprikt krijg de gebruiker direct de vraag of de bijbehorende app moet worden geïnstalleerd. Frank: “Deze is zeer eenvoudig in gebruik. Je kunt kiezen wat je graag wilt overzetten naar de iXpand, zoals foto’s en video’s. Maar ook contacten kun je gemakkelijk kopiëren. Als je de iXpand opnieuw op je iPhone aansluit, begint de backup automatisch.” Aan de andere zijde van iXpand bevindt zich een usb-poort - type 3.0 - waarmee het apparaatje ook in een pc of Mac kan worden gestoken. Dennis: “Dan gedraagt hij zich als een usb-stick en kun je eenvoudig bij al je data.”

Eindoordeel

De Sandisk iXpand valt duidelijk in de smaak en scoort zeer hoog waarbij met name het gebruiksgemak wordt gewaardeerd. Dennis: “Al met al een supereenvoudig en bruikbaar product!”. Faizel: “Een handig apparaatje waar je veel mee kunt.”

Plus & min

+ Zeer slim ontwerp
+ Werkt ook met hoesjes
+ Beveiliging met SanDisk SecureAccess
+ Uitstekende app
- USB-poort voelt wat scherp aan

Eindcijfer: 9

Over de Sandisk iXpand-flashdrive

De iXpand-flashdrive is ontworpen voor iPhone en iPad en is handig om op deze apparaten - ook onderweg - ruimte vrij te maken. Hij maakt automatisch een backup van foto’s en video’s en biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld video’s direct vanaf de drive af te spelen. Naast een slimme flexibele Lightning-connector beschikt de iXpand-flashdrive ook over een snelle usb 3.0-connector waarmee bestanden razendsnel kunnen worden overgezet. Hij is er in 16, 32, 64, 128 en 256 GB. Kijk op sandisk.nl voor meer informatie.

WD My Cloud – Solide opslag voor thuis

Faizel en Dennis hebben uitgebreid de WD My Cloud getest die speciaal is ontwikkeld om thuis bestanden betrouwbaar op te slaan en ervoor te zorgen dat je er waar dan ook toegang tot hebt. De eerste indruk? Faizel: “Hij is goed afgewerkt en ziet er echt mooi uit.” Daarnaast valt het Dennis op dat – wel zo netjes – ook gedacht is aan de netwerkkabel waarmee de My Cloud op het modem/router moet worden aangesloten.

Overzichtelijk

De installatie is in een paar eenvoudige stappen gedaan en een handig lampje op de My Cloud geeft aan of hij in het netwerk is opgenomen. Dennis: “Daarna kun je andere gebruikers aanmaken in de webinterface.” Vervolgens kun je er met de app direct vanaf mobiele apparaten bij of de My Cloud met een pc thuis benaderen. Dennis: “Mappen op de My Cloud kunnen zelfs een eigen driveletter krijgen.” Faizel kopieert een bestand van een paar GB en ontdekt dat er met de My Cloud hoge snelheden zijn te bereiken. En ook test hij de mediaserver die gewoon vanaf bijvoorbeeld een smart tv is te benaderen. “Dat gaat heel eenvoudig.”

Over de WD MY Cloud Pro

Betrouwbare, gecentraliseerde persoonlijke opslag voor thuis met automatische back-ups. De opslag kan eenvoudig worden aangesloten op uw thuisnetwerk en gegevens kunnen worden gedeeld met individuele gebruikersrechten. Alle bestanden zijn ook buitenshuis en onderweg te benaderen. Meer weten? Kijk dan even op www.wdc.com.

Conclusie

Met name het eenvoudige gebruik, de uitstekende snelheden en de mogelijkheden zorgen ervoor dat de WD My Cloud als zeer positief werd beoordeeld. Faizel: “ik vind de My Cloud een fijn apparaat en vooral veilig, vooral omdat je de cloud nu in eigen beheer heb.”

Plus & min

+ Uitgebreide mogelijkheden
+ Makkelijk te beheren
+ Uitstekende snelheden
+ Altijd en overal bereikbaar
+ Prima app
- App heeft minimaal iOS 8 nodig

Eindcijfer: 8,3

Geschreven door: partner op

Category: Partner

Tags: wd, western digital, opslag, cloudopslag, sandisk, mobiele opslag, my passport wireless, sandisk ixpand, wd my cloud