De beste alternatieve agenda’s voor Android

De digitale agenda in je smartphone is misschien wel het meest belangrijke gereedschap dat je hebt. Maar hoe tevreden ben jij met de app die je op je Samsung of ander merk smartphone gebruikt? We geven je 5 alternatieven voor Android die zondermeer het proberen waard zijn.
partner

1. Outlook – lekker compleet

Een paar jaar geleden nam Microsoft de populaire agenda app Acompli over, doopte deze om tot Outlook voor mobiel en investeerde vervolgens veel tijd en geld om er een complete mobiele oplossing van te maken voor het beheren van mail, contactpersonen en afspraken. Het resultaat mag er zijn en ook de integratie met online opslagdiensten als Dropbox en Microsoft’s eigen OneDrive zijn erg handig. En uiteraard synchroniseert alles naadloos met Gmail, Exchange, iCloud en Office 365.

2. Google Agenda – oogstrelend mooi

Zeker als je een fan bent van Google en gebruik maakt van de online Google Calendar dan mag Google Agenda eigenlijk niet op je smartphone ontbreken. De vormgeving is erg prettig en een handige functie voegt fraaie plaatjes aan je tijdlijn toe waarmee alles nog overzichtelijker wordt. Dankzij het onderdeel Doelen wordt automatisch tijd ingeroosterd voor bijvoorbeeld sport en ook handig is de mogelijkheid om heel snel afspraken aan deze agenda toe te voegen. De Google Agenda app werkt ook goed samen met Exchange en iCloud.

3. aCalendar – degelijk en overzichtelijk

Met inmiddels meer dan 8 miljoen downloads en een rating van 4,4 heeft aCalendar inmiddels een solide reputatie. Deze agenda houdt niet van nutteloze functies of instellingen maar zet in op het gemakkelijk en effectief kunnen plannen van je dag. Met name de slimme manier om middels horizontaal en verticaal swipen / vegen snel een afspraak in te plannen, werkt top. Door uit te breiden naar aCalendar+ krijg je een takenlijst, 10 thema’s, extra mogelijkheden voor afspraken en automatisch vakanties. En ook karmapunten want 10% van de opbrengsten komt ten goede aan de bescherming van de bedreigde bergtapir.

4. VMware Boxer – alles-in-één

VMWare Boxer lijkt in zekere zin op Outlook want net als deze app is het een alles-in-oplossing voor mail, contactpersonen, bestanden en agenda. Deze laatste is simpel en functioneel. Er kan worden gekozen tussen dagoverzicht of een lijst. Met behulp van puntjes wordt in de maandagenda – die kan worden getoond door van boven naar beneden te vegen – aangegeven hoe vol uw schema zit voor bepaalde dagen. Het is mogelijk om meerdere agenda’s te gebruiken en weeknummers te tonen.

5. Business Calendar 2 – Duitse degelijkheid

Deze agenda mag zich met 4,6 uit 5 de hoogst gewaarde kalender uit de Google Play Store noemen. De in Duitsland ontwikkelde app is zeer uitgebreid en erg handig voor wie meerdere agenda’s beheert, bijvoorbeeld privé, voor de sportclub en zakelijk. Een handige balk aan de onderkant maakt filteren of combineren erg makkelijk en er zijn 6 verschillende weergaven. Erg handig als je een smartphone hebt met een lekker groot scherm zoals de Galaxy S8+. Ook het maken van een afspraak gaat erg snel. Tegen betaling kan Business Calendar 2 worden uitgebreid met een zogeheten Full Pro Pack waarin o.a. extra thema’s, widgets, uitgebreide takenbeheerder en allerlei andere extra zijn opgenomen.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Geschreven door: - - op

Category: Partner

Tags: samsung galaxy, alternatieve agenda, android agenda, samsung agenda