3 Manieren om je applicatie te laten bloeien in een hybrid cloud

Een groeiend aantal organisaties ontdekt de voordelen van een hybrid cloud. Het is een kostenefficiënte en flexibele oplossing waarin meerdere verschillende cloudomgevingen zijn terug te vinden. Door je juiste omgeving te kiezen, kun je organisatie makkelijker schakelen en komt je applicatie sneller tot bloei. Zo laat je je applicatie tot bloei komen.
partner

Door de ontwikkeling te versnellen

Of het idee voor een nieuwe applicatie uit de eigen organisatie komt of een vraag is uit de markt, je wilt de ontwikkeling zo snel mogelijk kunnen faciliteren. Binnen een hybrid cloud realiseer je dit door snel en tegen lage kosten een public cloud in te richten waarin het development kan plaatsvinden. Dankzij de flexibiliteit van deze omgeving kan snel worden doorgepakt of – ook niet onbelangrijk – kan een project zonder hoge torenkosten worden afgebroken zodat er snel een focus kan worden verlegd naar bijvoorbeeld een applicatie die kansrijker is. Door je public cloud zo in te richten dat deze min-of-meer fungeert als een flexibele kweektuin voor nieuwe ideeën en producten, wordt de kans om een succesvolle applicatie te ontwikkelen vergroot en de time to market aanzienlijk korter.

Door het momentum vast te houden

Begint een applicatie aan te slaan, dan is het zaak om door te pakken en ervoor te zorgen dat deze alle ruimte krijgt om te groeien. Managed cloud is de ideale omgeving om deze expansie te realiseren, waarbij ook duidelijke afspraken kunnen worden gemaakt over bijvoorbeeld beschikbaarheid en veiligheid. Tegelijkertijd kan binnen een managed cloud ook goed worden ingespeeld om nieuwe wensen van de klant waarbij het vooral belangrijk is om deze snel te kunnen implementeren en te testen. Immers, de kans dat de concurrentie je voorbeeld gaat volgen neemt toe dus is het belangrijk om je voorsprong te behouden en liefst verder uit te bouwen.

Door optimale controle te houden

Bij groei hoort ook controle. Binnen een hybrid cloud heb je een hoge mate van sturing, bijvoorbeeld over waar data wordt opgeslagen en wie er toegang tot heeft. Middels SLA’s zorg je ervoor dat de beschikbaarheid gegarandeerd is, bijvoorbeeld door een automatische failover-oplossing toe te voegen. Het maken van backups gaat eenvoudig en ook disaster recovery is ten opzichte van traditionele oplossingen veel minder kostbaar.

Controle houdt ook in dat je een applicatie gemakkelijk moet kunnen doorschuiven, bijvoorbeeld naar een standaard SaaS-dienst wanneer de verdere ontwikkeling stopt maar er nog wel een gebruikersgroep is. Het zorgt ervoor dat er binnen een organisatie middelen kunnen worden vrijgemaakt om weer nieuwe projecten te starten.

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft.

Geschreven door: - - op

Category: Partner

Tags: cloud, back-up, kpn, hybrid cloud, kpn zakelijk, zakelijke cloud, back ups