Morgen comfortabel wonen? Regel deze zaken vandaag

Prettiger wonen is vooral slimmer wonen. Moeilijk? Helemaal niet, want alle techniek voor het huis van morgen is er al. Eneco gaf Meike Huber de opdracht om de handigste tips te verzamelen waarmee je dit zelf kunt realiseren.

  Lees hier wat dit betekent.

 

 

Tip 1: Maak je oudere huis smart home-klaar

 

 

 

Is je huis al wat ouder? Ook dan kun je er een smart home van maken, zolang je er maar voor zorgt dat de basis klopt. Met betere isolatie, moderne verwarming en onkreukbare wifi ben je klaar voor de transformatie.

Je energieverbruik bijhouden is niet erg motiverend als het huis aan alle kanten tocht. Isoleren dus! Als je beurs beperkt is, begin dan met dakisolatie en dubbele ramen. Heb je wat meer te besteden, isoleer dan ook de vloer en breng meteen vloerverwarming aan. Als je HR-ketel verouderd is, vervang deze dan door een modern exemplaar.

Een slimme toevoeging is de warmtewinner die Eneco vanaf deze zomer aanbiedt. Dit is een kleine warmtepomp voor naast je CV ketel, die je gasrekening flink laat dalen door warmte uit de lucht te halen. Tot slot de wifi. Je wilt dat de ontvangst van tuin tot zolder top is, want er moet in de toekomst een flink aantal apparaten op aangesloten worden. Laat je goed adviseren hoe je je wifi-signaal kunt optimaliseren en gebruik wifi-versterkers voor maximale ontvangst in elke hoek van je huis.

 

Handig? Check de andere twee supertips op Lifehacking.nl!

 

 

Geschreven door: partner op

Category: Overig

Tags: slim, smart home, eneco, wonen