Huawei Mate 8: grote, grootse smartphone

De Huawei Mate 8 is één van de grootste smartphone die dit jaar verschijnt. Huawei's nieuwe phablet is echter ook groots, met indrukwekkende hardware voor een lage prijs.

  Lees hier wat dit betekent.

Je kunt natuurlijk naar de winkel rennen en een Samsung S7 kopen kopen, maar waarom de hoofdprijs betalen als er ook uitstekende concurrenten op de loer liggen? Een goede smartphone kun je tegenwoordig ook voor veel minder geld al vinden.

Een uitstekend voorbeeld daarvan is de Huawei Mate 8, een phablet die sinds vorige maand in Nederland te koop is. De adviesprijs van deze Android-telefoon ligt ruim honderd euro lager dan bij de Galaxy S7. Toch krijg je voor die prijs een groter scherm, een betere accuduur en verschillende andere voordelen. Wij nemen te beste aspecten van deze forse phablet even met je door.
 

6 inch scherm: meer ruimte voor media

Met zijn 6 inch scherm is de Mate 8 één van de grootste smartphones van het moment. Zo'n fors formaat lijkt me misschien lomp maar heeft zo zijn voordelen. Je hebt geen tablet meer nodig, want deze telefoon is toch al haast even groot. Werken gaat uitstekend: lange teksten lezen of aantekeningen gaat immers beter als je vinger niet het halve scherm blokkeert.

Ben je echter vaak onderweg, dan zul je het grote scherm vooral kunnen waarderen omdat het zo optimaal is voor video. De Huawei Mate 8 is uitermate geschikt voor Netflix, YouTube en andere bingewatching-ervaringen. Altijd een groot beeld op zak, geen gepriegel in de marge. Zelfs kleine details zijn op dit beeldformaat nog goed te zien. 

Dat formaat heeft nog andere voordelen: er is veel ruimte voor de accu. Met een batterijcapaciteit van 4000 mAh beschikt de Mate 8 dan ook over één van de grootste accu's voor een smartphone. Ter vergelijking: dat is ruim twee keer zo groot als de batterij van een iPhone 6S. 

Volgens Huawei zelf kun je de Mate 8 makkelijk twee dagen zonder opladen gebruiken. Dat is op zich al een stuk beter dan veel concurrenten, die vaak al voor het einde van de dag opgeladen moeten worden. In onafhankelijke batterijtests doet de Mate 8 het soms zelfs nog beter. Met een klein beetje zuinigheid kun je zelfs een dag of drie wegblijven van stopcontacten. 
 

Indrukwekkende hardware

Met een relatief lage prijs zou je misschien verwachten dat Huawei had proberen te beknibbelen op de hardware. Niets is minder waar. Naast het grote scherm beschikt de Mate 8 ook nog over een zeer krachtige chipset die door de fabrikant zelf ontwikkeld is. De Kirin 950-processor weet in de benchmarks de prestaties van veel concurrenten te evenaren.

Met de 16 megapixelcamera achterop zul je aardig kekke kiekjes kunnen schieten. Er is 32GB opslagruimte aanwezig, meer dan genoeg om een groot aantal foto's en (4K-)video's kwijt te kunnen. Onder die camera zit bovendien een vingerafdrukscanner waarmee de Mate 8 vlot en soepel ontgrendeld kan worden. Diezelfde snelle scanner zagen we onlangs ook al in de Nexus 6P, en beviel daar uitstekend. 

Geschreven door: partner op

Category: Overig

Tags: huawei, smartphone, info, gsm