Drie voordelen van de Huawei P9 Lite

Naast toptoestellen maakt Huawei ook goedkopere telefoons, die je minstens zo veel waar voor je geld bieden als duurdere telefoons. Ontmoet de Huawei P9 Lite, het kleine broertje van de P9.

Veel mensen gaan rechtstreeks naar het topsegment als het weer tijd wordt om een nieuwe smartphone uit te zoeken. Een begrijpelijke keuze, want de duurste smartphones bieden doorgaans dan ook de beste ervaring met de meest luxe componenten. Maar is het wel nodig om zo veel uit te geven aan een smartphone als je gewoonweg een goede telefoon zoekt? Voor deze mensen heeft Huawei de goedkope, maar degelijke P9 Lite ontwikkeld.


Snelheid onder de motorkap
Ondanks dat de Huawei P9 Lite niet dezelfde rekenkracht aan boord heeft als het meest luxe Huawei-toestel, de P9, vind je hier geen gebrek aan snelheid terug. Huawei maakt namelijk zijn eigen smartphone-chips en heeft dan ook een Kirin-chip uit eigen stal in het toestel gebouwd. Vooral apps zoals WhatsApp, Facebook en Snapchat zullen meer dan prima lopen op het toestel.

Ook wat de camera's van het toestel betreft heeft Huawei er voor gekozen degelijke exemplaren in het toestel te bouwen. Met de 13-megapixelcamera aan de achterkant schiet je prachtige plaatjes, terwijl je met de selfiecamera van 8 megapixel je in staat stelt uitstekende selfies te nemen. Daarnaast is de Camera-app van Huawei volgestopt met allerlei filters, functies en andere handigheden zodat je altijd beslagen ten ijs komt als je een foto wil maken. 

 

Luxe design
De Huawei P9 Lite is, zoals de naam al doet vermoeden, de 'lichte' versie van de Huawei P9. Toch zie je daar aan de buitenkant maar weinig van. Aan de voorkant van het toestel bevindt zich een 5,2 inch Full HD-display dat eigenlijk niet onderdoet voor het scherm van de P9, terwijl het verdere ontwerp nagenoeg hetzelfde is. Doorgaans kiezen fabrikanten voor minder goede schermen bij hun goedkopere toestellen, maar dat heeft Huawei hier dus niet gedaan.

Wat het verdere uiterlijk van de P9 Lite betreft zit je verder meer dan gebakken. Het ontwerp van de P9 Lite is gebaseerd op dat van zijn grote broer en lijkt er dan ook sterk op. De metalen rand zorgt voor een stevige grip en een luxe uitstraling, terwijl het toestel vrijwel net zo dun is als de P9. Zo biedt de P9 Lite alle voordelen van een high-end smartphone, maar dan zonder het hoge prijskaartje.

 

Voordelig prijskaartje
Naast alle voordelen van het toestel zelf is er natuurlijk nóg een goede reden om de P9 Lite in huis te halen: de lage prijs. Voor ongeveer de helft van de prijs van de P9 haal je zijn kleinere broertje al in huis, terwijl hij meer dan half zo veel smartphone voor je geld biedt. Huawei benadrukt hiermee nogmaals dat het tegenwoordig helemaal niet noodzakelijk is om voor de meest luxe telefoon te gaan, maar dat je ook prima uit de voeten kunt met het kleinere broertje. 

Wil je meer informatie? Vergelijk de Huawei P9 Lite met alle andere mobiele telefoons van dit moment op GSMinfo.nl!

Geschreven door: admin-0 op

Category: Overig

Tags: huawei, smartphone, p9 lite, huawei p9 lite