Toughdrive Pro

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Specificaties
Volgens Freecom is de ToughDrive zeker tough enough. Of ie écht tegen een stootje kan proberen we natuurlijk uit!
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

De ToughDrive Pro van Freecom is een externe usb 2.0 harde schijf die (volgens de tekst op de verpakking) wel tegen een stootje kan. Er staat trots dat de ToughDrive Pro de sterkste drive van allemaal is en dat hij dankzij een intern antishockframe en rubberlaag makkelijk een val uit uw jaszak overleeft. Op de website wordt zelfs gezegd dat de drive een val van twee meter kan overleven! Dat willen we nog wel eens zien!

Eerst testen

Voordat we de drive laten vallen voeren we eerst onze andere tests uit: je weet maar nooit. We onderwerpen de fraaie, in een rubberen laag gehulde 2,5-inch schijf aan dezelfde snelheidstest als de externe harde schijven uit de test in PCM november 2005. We delen de schijf op in twee ntfs-partities van ieder 20 GB. Op beide partities creëren we diverse bestanden en die lezen we uit met behulp van het programma FC Test (File Copy Test). De snelheidsmeting komt bijna compleet overeen met de FHD-2 Pro van Freecom die in de test van PCM november 2005 zat. Het rapportcijfer voor snelheid is een 8,9; zeker niet verkeerd.
Bij de ToughDrive krijgt u Freecoms synchronisatiesoftware en Acronis True Image meegeleverd, waarmee u onder Windows images kunt maken van uw systeem.Valtest

Tot slot de valtest. De ToughDrive laat zien dat hij tegen een stootje kan. Bij elke val staat de ToughDrive uit. De kans dat de drive aan staat als hij valt is immers klein. We laten de drive drie keer vallen op jaszakhoogte op een stenen vloer. Tussen de valpartijen door controleren we of de schijf het nog doet. Dat is na alle valpartijen het geval.
We laten de schijf nog eens drie keer vallen, maar deze keer van twee meter hoogte! Na elke val testen we de schijf; hij blijkt niet van de val onder de indruk te zijn. Vervolgens gooien we de ToughDrive van tafel af en laten we hem nog drie keer achter elkaar vallen op jaszakhoogte. De ToughDrive stuitert er vrolijk op los en toont daarna weer even vrolijk zijn bestanden. Een Scandisk-actie geeft aan dat de schijf geen beschadigde sector bevat. We kunnen de schijf gewoon beschrijven en er bestanden af halen.

 

PluspuntenConclusie
  • Goed prestaties.
  • Compleet.
  • Is inderdaad tough enough.
De ToughDrive Pro is behoorlijk taai en hij verdient dan ook vier sterren.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Review, Opslag

Tags: