PX-PH12U

Klein, snel en solide: dat zijn drie kernwoorden die van toepassing zijn op de PX-PH12U van Plextor. Wie wat extra schijfruimte zoekt en dat overal wil gebruiken kan bijna niet om deze schijf heen.
9
Score
90
Score: 90
  • Pluspunten
  • Minpunten

Hoewel Plextor voornamelijk bekend staat om zijn cd- en dvd-writers, is het sinds enige tijd ook aan de weg aan het timmeren als het om schijfopslag gaat. De 120 GB grote PX-PH12U is de opvolger van de PX-PH04U en PX-PH08U met schijfgroottes van respectievelijk 40 en 80 GB.

Er is weinig veranderd ten opzichte van de voorgangers: dezelfde stevige metalen behuizing, de indicatielampjes om weer te geven of u op het langzame usb 1.1 of het snelle usb 2.0 bent aangesloten en vooral: de prestaties. De vorige Plextor-schijven stonden al bekend als enorm snelle rakkers, de PX-PH12U zet deze trend voort. In HDtach meten we een doorvoersnelheid van 30,1 MB/s wat voor een externe 2,5"-schijf lekker snel is.

Als we dan toch een nadeel moeten noteren dan is het dat er in de verpakking geen netadapter is meegeleverd. Nu is deze adapter eigenlijk niet nodig, tenzij u een oudere laptop heeft die zijn usb-poorten niet van voldoende stroom voorziet, maar het was netter van Plextor geweest als ze toch een dergelijke adapter hadden meegeleverd.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • prima prestaties
  • solide behuizing
  • geen netadapter meegeleverd
De PX-PH12U weet ons voor zich te winnen door uitstekende prestaties te koppelen aan een behuizing die solide aanvoelt. Wat ons betreft is dit dè externe schijf die u altijd bij u heeft.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: