Passport Pocket Drive

De Western Digital Passport Pocket Drive is zo klein als een luciferdoosje, maar biedt ruimte aan wel 6 GB aan opslagruimte.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De Passport Pocket Drive valt nogal op in zijn bijgeleverde neongroene hoesje. Jammer genoeg steekt het neongroen nogal grauw af tegen de grijze basiskleur van dit lucifer doosje. Maar er zijn volgens Western Digital genoeg andere hoesjes te bestellen op hun website.

De usb-aansluiting is het vermelden waard. De aansluiting is uitklapbaar en 180 graden draaibaar en daarmee eenvoudig en effectief in het gebruik. Schijfactiviteit wordt weergeven door middel van 2 blauwe leds. Maakt u gebruik van het meegeleverde neon hoesje, dan zijn de leds helaas minder goed te zien.

Qua software is er niet gekozen voor software zoals Sandisk's U3 of Verbatim's Ceebo, maar voor Western Digital's eigen synchronisatie/encryptie-software, wat het zakelijke gebruik toch wat meer naar voren brengt.

De access time, of toegangstijd is aan de hoge kant met 55,6 ms. De afmetingen van de drive met de verder redelijke prestaties en de lage cpu-load (1,1%) maken dat allemaal weer een beetje goed.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • 180 graden draaibare usb-aansluiting
  • synchronisatie/encryptie-software
  • saaie grijze kleur
  • hoge toegangstijd
Western Digital levert met de Passport Pocket Drive een uiterst klein apparaat dat dankzij de meegeleverde software vooral zakelijke gebruikers zal aanspreken.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: