External Hard Disk SPD5130CC

De eerste Terabyte schijven zijn een feit, en Philips maakt van de gelegenheid gebruik deze enige echte Terabyte schijf te gebruiken voor hun eerste externe harde schijf.
8
Score
80
Score: 80
  • Pluspunten
  • Minpunten

Zowel usb als Esata

De externe schijf is voorzien van twee aansluitingen, namelijk usb 2 en het veel snellere Esata. Alle kabels hiervoor zijn ook meegeleverd. Een Firewire aansluiting ontbreekt. Bij ons testmodel, wat een 'pre-production sample' is, werkte Esata helaas niet. De snelheid via deze aansluiting hebben we dus helaas niet getest.

Snel en energiezuinig

Als we naar de snelheidsmeting via usb 2 kijken kunnen we wel concluderen dat de SPD51300CC in vergelijking met andere externe Terabyte schijven (die weliswaar zijn opgebouwd uit twee schijven van 500 GB) tot de snelste behoort. Behalve dat is die ook nog eens een keer zuiniger dan andere externe Terabytes oplossingen. Dit komt vermoedelijk doordat er gebruik wordt gemaakt van maar één schijf en niet twee schijven. Waar deze schijven boven de 20 watt qua verbruik zitten, en soms zelfs boven de 30 watt, zit de externe Terabyte van Philips op een gebruik van 15,5 watt.

Beperkte mogelijkheden

De SPD5130CC heeft weinig toeters en bellen en is daardoor simpel in het gebruik. Echter is de enige extra die u heeft een backup maken met één druk op de knop in samenwerking met het meegeleverde programma Nero Back It Up 2 essentials. Echter werkt deze functie alleen maar wanneer de schijf is aangesloten op de usb poort van de pc.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Simpel, geen toeters en bellen
  • Backup mogelijkheid meegeleverd
  • Energie zuinig
  • Snel
  • One touch back-up knop werkt alleen met usb
  • Geen Firewire aansluiting
De External Hard Disk van Philips is een zeer doeltreffende externe opslagoplossing die snel én energiezuinig is. Wel missen we een Firewire aansluiting en vinden we de gebruiksmogelijkheden wat beperkt.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: