DN-7023

Nu er in de meeste huishoudens twee of meer computers staan, worden netwerkschijven steeds populairder. De DN-7023 van Digitus is een uiterst compact kastje waarmee elke willekeurige externe harde schijf of usb-stick via het netwerk gedeeld kan worden.
7
Score
70
Score: 70
  • Pluspunten
  • Minpunten

De DN-7023 meet om precies te zijn 33 bij 50 millimeter en kent slechts twee poorten, een 10/100 Mbit/s-poort om hem op een router aan te sluiten en een usb2.0-poort voor opslag. Helaas heeft de DN-7023 een eigen stroomvoorziening nodig, dus u zult er een leeg stopcontact bij uw router voor moeten reserveren.

De handleiding is bijna net zo klein als het apparaat zelf. De Engelse vertaling barst van de fouten en is incompleet, wat voor beginners niet zo handig is. De interface is dankzij het spartaanse ontwerp evenmin uitnodigend, maar er zijn maar weinig instellingen aan te passen waardoor gevorderde gebruikers in een handomdraai klaar zijn. Beginners zijn evenmin welkom in de interface: een helpfunctie ontbreekt namelijk.

Is de DN-7023 eenmaal geconfigureerd dan valt er maar weinig op aan te merken. We sluiten zonder problemen een usb-stick en een externe harde schijf aan. Wel merken we dat het apparaat behoorlijk heet wordt, dus zorg voor voldoende ruimte en ventilatie. De DN-7023 biedt een ingebouwde ftp-server, zodat u uw bestanden via het internet kunt benaderen, maar geavanceerdere opties zoals bittorrent-downloads zijn niet beschikbaar.

PluspuntenMinpuntenConclusie
  • Erg klein
  • Werkt probleemloos
  • Goedkoop
  • Slechte handleiding en interface
  • Geen gigabit lan
  • Beperkte mogelijkheden
Er zijn inmiddels redelijk wat routers op de markt die voorzien zijn van een usb-poort en hetzelfde kunnen als de DN-7023. Wie dus al overweegt zijn router te vervangen, doet er beter aan voor een kant-en-klare oplossing te kiezen. Wilt u uw router niet vervangen en vindt u een echt nas-apparaat te prijzig, dan is de DN-7023 een goede oplossing.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Opslag

Tags: