Review: Dell Latitude 7370 is een ferme krachtpatser

13 inch-laptops vinden gretig aftrek. Het is namelijk een ideaal formaat om mee te nemen, terwijl het formaat van het scherm groot genoeg is voor de meeste taken.
Dell heeft met de Latitude 13 7370 een erg degelijke en prettig mee te werken laptop ontwikkeld. Hij is ideaal voor zakelijke gebruikers en biedt daarvoor ook handige opties, zoals een vingerafdrukscanner en nfc- en smartcard-reader, waarmee je toegang tot het systeem kunt krijgen. Het gewicht van nog geen 1,3 kilo maakt dat hij overal makkelijk mee naar toe te nemen.
10
Score
100
Score: 100
  • Pluspunten
  • Snel
  • Mooi beeldscherm
  • Degelijk afgewerkt
  • Minpunten

Dell heeft met de Latitude 13 7000 een nieuwe serie zakelijke laptops in de markt gezet, die zich kenmerken in een eenvoudig maar functioneel design. PCM kreeg de beschikking over de Latitude 7370, die is voorzien van een Intel Core m5-processor met vPro-technologie. De processor draait op 1,51 GHz en werkgeheugen is 8 GB.

De specificaties zijn prima voor allerdaagse werkzaamheden. Bovendien heeft Dell wat handige features aan de deze laptop toegevoegd. Daarover zometeen meer.
 

Scherm 

Het eerste dat opvalt aan de Latitude 7370 is het schern. Deze heeft namelijk een prettig dunne rand rondom, en bovendien is het scherm zelf ook nog eens heel dun: slechts 3 millimeter dik. Dat maakt de laptop best prettig in gebruik, omdat je op plekken waar niet veel ruimte is, zoals op het klaptafeltje in de trein, niet constant met het scherm tegen de achterkant van de stoel voor je komt. Daar helpt ook het compact ontworpen toetsenbord bij. 

Toetsenbord

Het gevolg van het compacte toetsenbord is wel dat sommige knoppen wat klein zijn uitgevallen, zoals de enter-toets, maar als je daar eenmaal aan gewend bent, werkt het prima. Sowieso is het toetsenbord erg rigide en typen de ietsje hoger gelegen toetsen prima. Ook is de muispad niet al te gevoelig en zijn de muisknoppen van een goede kwaliteit.

Zakelijk

De Dell Latitude 7370 is overduidelijk een zakelijke laptop. Dat zie je vooral aan het ontwerp - namelijk weinig franje en dat is ook wel eens prettig - maar ook aan de ingebouwde functionaliteit. Als eerste is er een vingerscan-module aan de rechterzijde van de polssteun, waarmee je jezelf kunt aanmelden bij Windows. In Windows 10 kun je daarvoor Hello configureren. Ook heeft Dell er een smartcartreader in weggewerkt,maar aanmelden met een nfc-uitgeruste smartcard is ook mogelijk. 

Natuurlijk is er ook softwarematig alles aan gedaan om deze laptop aantrekkelijk te maken voor zakelijke gebruikers, bijvoorbeeld door de ingebouwde TPM 1.2 en 2.0-chips en de beheersoftware van Intel, vPro, waarmee het systeem verder kan worden beveiligd. 

Aansluitingen

De Dell Latitude 13 7370 is dun, maar dik genoeg om toch wat handige aanslutingen in te herbergen. Aan de linkerzijde vinden we twee usb-c-poorten, waarvan er eentje kan worden gebruikt om de laptop zelf op te laden. Een sleuf voor een simkaartje is eveneens aanwezig. Aan de rechterkant is nog een usb 3.0-poort aanwezig en voor extra opslag kun je er ook een micro-sd-kaartje in kwijt, maar standaard is deze Dell Latitude 13 7370 voorzien van 250 GB op een snelle NVMe-ssd.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Review, Notebooks

Tags: laptop, dell, latitude