}
abonneren

Windows Phone 7 krijgt live tegels

Windows Phone 7 krijgt toch nog een update. Met versie 7.8 kunnen gebruikers van een Windows 7 smartphone genieten van een nieuw startscherm met live veranderende tegels. De update komt begin 2013 uit.

Microsoft wil graag wereldwijd het aantal klanten met een Windows Phone uitbreiden. Ondanks de lancering van Windows Phone 8 worden wereldwijd toch nog budgetsmartphones uitgebracht met het verouderde Windows Phone 7 besturingssysteem. Deze budgetsmartphones met Windows Phone 7 zijn minder luxe uitgevoerd en worden geleverd met versie 7.8.

Windows Phone 7.8 is aangekondigd op het Windows Phone Blog door Terry Myerson, Corporate Vice President Windows Phone van Microsoft. Myerson schrijft dat het nieuwe startscherm van Windows Phone 8 naar bestaande apparaten met Windows Phone 7.5 wordt gebracht. Bezitters van een Windows Phone 7 smartphone kunnen hun besturingssysteem niet upgraden naar Windows Phone 8, meldt ZDNet. Dus de update kan worden gezien als een goedmakertje voor bestaande Windows Phone 7 klanten.

De update betekent dat ook Windows Phone 7 gebruikers straks een startscherm krijgen met live tegels die van inhoud veranderen. Zo kunnen zij in een oogopslag bijvoorbeeld de nieuwste berichten zien van vrienden op Facebook, het laatste wereldnieuws of het lokale weerbericht. De tegels zijn in grootte aanpasbaar.

Correctie: zoals de PCM-lezers hieronder opmerken, had Windows Phone 7 wel al tegels die automatisch van inhoud veranderen. De aanpasbaarheid van de grootte van de tegels is wel een vernieuwing.

Naast de live tegels heeft het ontwikkelingsteam van Microsoft nog een paar andere nieuwigheden voor Windows Phone 7 bedacht. Zo wordt het aantal thema's en kleuren verdubbeld naar 20, zodat de smartphone meer naar persoonlijke smaak kan worden ingericht. Als het scherm op slot gaat kan de foto van de dag van de Bing-website worden vertoond.

Er komen ook nieuwe apps uit voor Windows Phone 7.5 en 7.8. Words with Friends en Draw Something zijn nu beschikbaar. Angry Birds Space en Angry Birds Star Wars worden binnenkort uitgebracht.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: Angry Birds, games, smartphones

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Senior Integratiespecialist - NS

Uitgelicht: Senior Automation Consultant - PQR