Western Digital kondigt externe My Cloud Home-schijven aan

my cloud home
Western Digital kondigt tijdens de IFA diverse nieuwe externe schijven aan, onder de naam My Cloud Home. Zoals de naam doet vermoeden draaien deze grotendeels om persoonlijke cloudopslag.

Een backup maken naar de My Cloud Home gebeurt zonder tussenkomst van kabelsm hoewel er uiteraard wel gewoon een usb-poort op aanwezig is. Maar het belangrijkste aspect aan de drive is de mogelijkheid om bestanden via internet te synchroniseren. Er is integratie met cloudopslagdiensten als Dropbox en Google Grive mogelijk, en er is ondersteuning voor Plex. De My Cloud Home-app is de spil in het geheel. Daarmee kunnen ook anderen worden uitgenodigd om van de schijf gebruik te maken.

Ook raid

De My Cloud Home komt in verschillende varianten op de markt: 2, 3, 4, 6 en 8 TB. Daarnaast zijn My Cloud Home Duo-schijven onthuld, waarin twee schijven in een raid-opstelling draaien. Deze zijn zo ingesteld dat ze automatisch data kopiëren van de ene naar de andere drive, zodat je altijd een dubbele backup achter de hand hebt. Hier is de keuze 4, 8, 12 of 16 TB.

Geschreven door: Randolf Bouwma op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: western digital, ifa2017, opslag