}
abonneren

Veilige chat-dienst Telegram voegt tweestapsverificatie toe

De veilige chatdienst Telegram voegt tweestapsverificatie toe aan zijn apps. Je kunt daarmee ook een account beveiligen met een wachtwoord, in plaats van alleen een verificatie-sms.
Tot nu toe was het alleen mogelijk om een nieuwe account in te stellen op een toestel door middel van een sms'je. Dat verifieerde dat je een account probeerde in te stellen op die telefoon. Nu is het ook mogelijk daar een wachtwoord bij in te stellen, zodat kwaadwillenden met een gestolen telefoon niet zomaar bij je berichten kunnen.

Het is overigens niet verplicht de nieuwe beveiliging in te stellen. Wie dat wil, kan nog steeds alleen gebruikmaken van alleen een bevestigings-sms.

Link-previews

Telegram heeft ook een aantal andere nieuwe features in de chat-app gebouwd. Daar zit bijvoorbeeld een link-previewer in, waarmee gebruikers kunnen zien op wat voor link zij klikken. Ook komt er een sessie-manager, waarmee te zien is op welke apparaten een gebruiker is ingelogd. Telegram maakt gebruik van berichten die centraal worden opgeslagen, waardoor het mogelijk is de app op meerdere apparaten of de desktop te gebruiken.

Alternatief voor WhatsApp

Telegram is een alternatief voor WhatsApp, die er qua uiterlijk precies hetzelfde uitziet. De app werd vorig jaar plotseling mateloos populair, toen bleek dat Facebook WhatsApp had overgenomen. Die vreugde was echter van korte duur, toen veel gebruikers alsnog bij WhatsApp bleven.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Tweestapsverificatie

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI