Veel kritiek op invite-proces OnePlus Two

Er is opnieuw veel kritiek ontstaan op het 'Invite'-proces van OnePlus. Het Chinese bedrijf gaf aan dat het makkelijker zou worden om een uitnodiging te krijgen om een OnePlus Two te kopen, maar veel gebruikers klagen dat het selectieproces omslachtig, onduidelijk en zelfs corrupt is. Het zou daarom welhaast onmogelijk zijn een uitnodiging te bemachtigen.

De OnePlus Two is een prettige telefoon, maar net als zijn voorganger alleen te koop met een uitnodiging. Die worden door OnePlus gestuurd naar potentiële kopers. Het idee daarachter is dat het bedrijf zo de productie beter kan beheersen, doordat het alleen hoeft te maken wat er op dat moment besteld wordt.

In de praktijk betekent het echter dat veel gebruikers met lege handen komen te staan en de telefoon niet kunnen kopen.

Ander invite-proces

Het verdelen van de invites gaat bij de OnePlus Two heel anders dan bij de One. Daarbij werden de uitnodigingen chronologisch verstuurd: Wie het eerst kwam, had de eerste invites.

OnePlus heeft nu een nieuw model bedacht, dat een stuk ingewikkelder in elkaar zit. Eerst komen de gebruikers die een bepaalde prijsvraag hebben gewonnen die OnePlus voor de lancering aankondigde. Daarna wordt de verdeling echter minder duidelijk, want gebruikers moeten zich daarvoor op een wachtlijst zetten - maar die is niet helemaal chronologisch.

Lager in de rij

Iemand die op de 10,000e plaats op de wachtlijst staat, kan later makkelijk veel lager op de lijst komen. Meerdere gebruikers klagen op het OnePlus-forum en en op Reddit dat zij op een steeds lagere plek komen te staan. Er zijn gebruikers die van de 750e plaats naar de 30,000e zijn gegaan.

Onduidelijke verdeling

Het is bovendien niet helemaal duidelijk hoe die plaatsen in de wachtrij verdeeld worden, wat voor extra frustratie bij de gebruikers zorgt. Sommige kopers zeggen dat het verplaatsen te maken heeft met de activiteit op de forums: Hoe vaker een gebruiker reageert en hoe actiever hij post, hoe sneller hij aan de beurt is om een invite te ontvangen. Er wordt echter ook gesuggereerd dat gebruikers die een invite ontvangen van iemand anders, eerder aan de beurt komen - en dat wordt hen niet in dank afgenomen.

OnePlus zelf zwijgt over het proces, en wil alleen kwijt dat de selectie gebeurt "op basis van een algoritme." Het bedrijf wil ook niet zeggen hoeveel OnePlus Two's er inmiddels zijn verkocht.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten