Universiteit van Tilburg bouwt augmented-realitylab

De Universiteit van Tilburg gaat een laboratorium bouwen dat zich volledig op AR, augmented reality, gaat richten. In het lab wordt het mogelijk om onderzoek te doen naar virtuele omgevingen.

Het lab is bedoeld om studenten en onderzoekers meer te leren over hoe mensen denken, of hoe zij zich voelen en gedragen als ze met verschillende omgevingen te maken krijgen. Zo kan er bijvoorbeeld worden getest met virtuele operatiekamers of vliegtuigsimulaties. Daarmee kunnen studenten allerlei experimenten uitvoeren die hun werk in de toekomst makkelijker maken.

Onderzoek en educatie

Volgens de UvT is het niet het eerste AR-lab in de wereld, maar wel het eerste dat zich alleen focust op onderzoek en educatie. De andere laboratoria richten zich vooral op de technologische kant van augmented reality, waarbij het vaak niet mogelijk is om het voor colleges of studies te gebruiken.

Anonieme donatie

Het lab werd gefinancierd door een anonieme donateur, die "een paar honderdduizend euro" beschikbaar stelde. Het zal onder andere gerund worden door hoogleraar Cognitieve Psychologie en Kunstmatige Intelligentie Max Louwerse.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten