'Twitter overlegt deze week over mogelijke overname'

Al weken wordt er gezegd dat Twitter zichzelf mogelijk in etalage zet. Bedrijven als Google en Microsoft zouden geïnteresseerd zijn in een overname van het sociale netwerk, dat zo'n twintig miljard dollar waard is. Twitter overlegt naar verluidt deze week over overnamepartners.

Althans, dat claimt The Wall Street Journal op basis van bronnen binnen Twitter. Het bedrijf heeft diverse mogelijke overnamepartners en wil kijken om een voorstel te overwegen kijken of één of meerdere kandidaten genoeg geld overhebben voor een overname. De CEO van Salesfoce heeft publiekelijk bekendgemaakt geïnteresseerd te zijn, en probeert nu zijn investeerders enthousiast te maken. Twitter zou voor Salesforce een 'ruwe diamant zijn op het gebied van e-commerce, advertenties en gebruikersdata'. Toch worden Saleforce's kansen laag ingeschat: het bedrijf is 49 miljard waard, dus wordt het lastig om 20 miljard te betalen voor de Twitter-overname. 

Daarnaast zijn er mogelijk meer geïnteresseerden. Google en Microsoft hebben naar verluidt oren naar een overname, al horen we dit al jaren. Een andere potentiële overnamepartner zou Disney zijn. De Twitter-ceo zit al in de raad van bestuur van Disney. Wat Disney met het sociale netwerk wil is nog onduidelijk. Twitter kampt al een tijd met tegenvallende gebruikerscijfers en een omzet die erg langzaam groeit. Het sociale netwerk heeft nog niet op de overnamegeruchten gereageerd. 

Bron: The Wall Street Journal

Geschreven door: Rens Blom op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: twitter, social media, disney, google, salesforce