Twitter koopt mogelijk selfie-app Shots

Twitter zit mogelijk op een overname te azen van de app Shots, een sociaal netwerk dat helemaal in het teken staat van het maken en delen van selfies.

Foto's die je in Shots maakt zijn alleen te maken met de camera aan de voorkant van je toestel en deel je alleen binnen de app. Daarbij kan er niet gereageerd worden op foto's.

Op vergelijkbare diensten worden commentsecties nogal eens misbruikt om gemene boodschappen achter te laten. Shots-gebruikers kunnen elkaar wel berichtjes sturen. Zo hopen de makers van de app een plek te bieden waar cyberpesten minder voorkomt. Stel het je voor als een Twitter-tijdlijn, maar in plaats van berichten scroll je door selfies van vrienden.

'We moeten ze kopen'

Speculaties rond de de overname laaiden op nadat Twitter-topman Anthony Noto per ongeluk een tweet plaatste die vermoedelijk als privébericht verzonden had moeten worden. "Ik denk nog steeds dat we ze moeten kopen. Je hebt een afspraak met ze op 15 of 16 december. Ik heb een plan."

Shots is voornamelijk populair onder jongeren. Twitter zou met de overname dan ook voral die doelgroep willen aantrekken. Tweederde van de drie miljoen gebruikers zijn meisjes onder de 24, meldt CNBC.

De app is onder meer gefinancierd door tieneridool Justin Bieber, die er zelf ook gebruik van maakt. Vanuit Shots kun je overigens al Twittervolgers uitnodigen de app ook te gebruiken.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten