}
abonneren

TweetDeck krijgt broodnodige update

In mei 2011 werd de ontwikkelaar van Twitter-client TweetDeck door Twitter overgenomen. Twitter heeft sindsdien echter grote moeite gehad om de software goed verder te ontwikkelen. Versie 1.3 is gisteren uitgekomen in de hoop om meer oude gebruikers terug te winnen.

De eerste TweetDeck-aanpassingen die Twitter in december deed werden niet goed ontvangen. De vernieuwde software had juist minder opties en de grootste nieuwigheid was de extra nadruk op Twitters eigen mediaopslagdiensten. Veel gebruikers zijn blijven hangen bij de laatste versie van TweetDeck van vóór de Twitter-overname. Met een nieuwe versie van de client probeert Twitter de functionaliteit weer op het oude niveau te krijgen.

Versie 1.3 kan weer met lijsten overweg. Twitter-gebruikers kun je vanuit de applicatie zelf toevoegen aan lijsten. De nieuwe Mentions-kolom laat niet alleen zien wie je noemt, maar ook wanneer je wordt geretweet of aan een lijst toegevoegd, net als in de webclient. Daarnaast is de Quote-functie uitgebreid. Je kunt nu weer retweeten op de oude manier, door een tweet te quoten en eventueel te bewerken. Voor Windows, Chrome en de webversie wordt TweetDeck automatisch bijgewerkt naar de nieuwe versie. Mac-gebruikers kunnen de update downloaden vanuit de Mac App Store.

Bron: Mashable

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Tweetdeck

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Technisch Applicatiebeheerder - CGI