Toshiba gaat Google Glass achterna met deze vreemde bril

Net toen je dacht dat Google Glass compleet passe was, komt Toshiba met een slimme bril die wel erg veel weg heeft van die van Google. De Toshiba Glass (zelfs de naam lijkt 'geleend') projecteert een beeld op de rechterlens van de bril zodat je extra informatie kunt zien tijdens het werken.

Het gaat volgens Toshiba nog om een prototype, een die "misschien dit jaar nog" op de markt komt. Over een precieze release-datum en de prijs wil het bedrijf nog niets zeggen.

Projectie

Het grote verschil tussen de Toshiba Glass en de Google Glass is de manier waarop de informatie op je oog wordt geprojecteerd. Bij Google Glass was dat een eigen schermpje, maar de Toshiba Glass maakt gebruik van een mini-projector die de informatie over de lens heen projecteert.

© PXimport

Op sterkte?

Dat betekent tegelijk dat dat een speciale lens moet zijn, en dat verkleint de kans dat de slimme bril ooit met glazen op sterkte zal werken. Wellicht wordt het wel mogelijk om de lens apart te kopen zodat je die op je bestaande bril kunt zetten, maar de details daarover blijven nog even onbekend.

Niet voor consumenten

Toshiba lijkt te hebben geleerd van Googles fouten en zet de slimme bril in de markt voor professionals, en niet voor consumenten. Dat betekent dat het ding voornamelijk geschikt is voor monteurs die extra informatie te zien krijgen op het glas, of voor hulpdiensten die tijdens reddingswerkzaamheden extra informatie te zien krijgen over wat er aan de hand is.

Bedraad

Mede om die reden gaat het ook niet om een draadloos toestel - volgens Toshiba is het voor professionals niet praktisch als de bril maar een uurtje of twee meegaat. De slimme bril is via een micro-usb-kabel aan te sluiten op een tablet, een smartphone of een laptop.

Het is nog maar afwachten op Toshiba kan doen wat Google niet kon: een slimme bril ook echt praktisch maken. De tijd zal het leren...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten